Viikon viinivinkki

Kolmen lajikkeen alsacelainen rapurisotolle

31 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Sesonkiherkusta valmistuu vaikkapa suuntäyttävän maukas risotto

Tämän raikkaan valkoviinin voi tarjota monenlaisten vaalealihaisten kalaruokien, äyriäisten tai aromikkaiden kasvisruokien kyytipoikana. Suosittelisin kokeilemaan sitä kuitenkin tällä kertaa kauden herkun, ravuista valmistetun risoton kera.

Keitä ravut ja irrota niistä lihat. Hienonna reilusti salottisipulia ja pieni määrä valkosipulia. Paloittele myös nippusipulin vihreää vartta ja kuutioi lisäksi fenkolia. Kuumenna kattilassa voita ja kuullota salotti- ja valkosipuleita yhdessä risottoriisin kera. Lisää joukkoon myös fenkolikuutiot. Säästä nippusipulin varret. Kun riisi alkaa muuttumaan hieman läpikuultavaksi voit aloittaa nesteen lisäämisen. Lorauta ensin joukkoon valkoviiniä ja sitten pikkuhiljaa esimerkiksi liemitiivisteestä valmistamaasi rapu- tai hummerilientä. Voit toki keittää rapuliemen itsekin. Lisää nestettä vähitellen ja kerrallaan vain niin paljon että riisi juuri ja juuri peittyy. Muista sekoittaa taajaan.

Kun riisi alkaa olla hieman yli ”al dente”-kypsyyden, lisää joukkoon hieman paloitellut ravun lihat, purista joukkoon sitruunanmehua ja hienontamasi nippusipulin varret. Viimeistele annos runsaalla parmesanraasteella ja rouhaisulla mustapippuria.

Nostele mehevää risottoa lautaselle ja korkkaa raikas Pierre Sparr One kyytipojaksi!

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.