Kolmen lajikkeen alsacelainen rapurisotolle

Viinivinkki 31/2017

Pierre Sparr One 2014

Pierre Sparr One 2014

589087, Alkon tuotesivu

Valkoviini / AC Alsace / Ranska
Maison Pierre Sparr Successeurs
Muscat, Pinot Gris, Riesling
12,99 € (0,75 l)

Rapsakan aromikas, kuiva, mutta hedelmäinen, persikkainen, aprikoosinen ja kukkaisen mineraalinen, rusinainen valkoviini yleisviiniksi kala- ja äyriäisruokien seuraan.

Arvio: Hedelmäinen, makeita vivahteita viestivä tuoksu. Siinä on makeaa aprikoosia ja persikkaa, kukkaista hunajaisuutta ja makeita mausteita. Keskitäyteläinen, kuiva, mutta hyvin hedelmäinen maku. Tuoksun vivahteiden lisäksi maussa on rusinaa, hunajaa ja mineraalisuutta. Puhdaspiirteinen maku saa eloisuutta rapsakan sitruksisesta hapokkuudesta, joka kantaa kokonaisuutta veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Yleisviini kala- ja äyriäisruokien seuraan.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Sesonkiherkusta valmistuu vaikkapa suuntäyttävän maukas risotto

Tämän raikkaan valkoviinin voi tarjota monenlaisten vaalealihaisten kalaruokien, äyriäisten tai aromikkaiden kasvisruokien kyytipoikana. Suosittelisin kokeilemaan sitä kuitenkin tällä kertaa kauden herkun, ravuista valmistetun risoton kera.

Keitä ravut ja irrota niistä lihat. Hienonna reilusti salottisipulia ja pieni määrä valkosipulia. Paloittele myös nippusipulin vihreää vartta ja kuutioi lisäksi fenkolia. Kuumenna kattilassa voita ja kuullota salotti- ja valkosipuleita yhdessä risottoriisin kera. Lisää joukkoon myös fenkolikuutiot. Säästä nippusipulin varret. Kun riisi alkaa muuttumaan hieman läpikuultavaksi voit aloittaa nesteen lisäämisen. Lorauta ensin joukkoon valkoviiniä ja sitten pikkuhiljaa esimerkiksi liemitiivisteestä valmistamaasi rapu- tai hummerilientä. Voit toki keittää rapuliemen itsekin. Lisää nestettä vähitellen ja kerrallaan vain niin paljon että riisi juuri ja juuri peittyy. Muista sekoittaa taajaan.

Kun riisi alkaa olla hieman yli ”al dente”-kypsyyden, lisää joukkoon hieman paloitellut ravun lihat, purista joukkoon sitruunanmehua ja hienontamasi nippusipulin varret. Viimeistele annos runsaalla parmesanraasteella ja rouhaisulla mustapippuria.

Nostele mehevää risottoa lautaselle ja korkkaa raikas Pierre Sparr One kyytipojaksi!

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä