Viikon viinivinkki

Nederburg Sauvignon Blanc

22 / 2008 Aki Björklund2

Arvio

Aurinkoinen juhlaviikko koulun päättäjäisineen ja juhlineen sopii mainioksi ajankohdaksi aromikkaan valkoviinin avaamiselle. Tämän viikon viinivinkin, etelä-afrikkalaisen valkoisen Nederburgin Sauvignon Blanc –viinin tuoksu on hyvin avoin ja aromaattinen. Siinä on kesäisen puutarhan aromeja. Lasista tuoksuteltaessa voi aistia karviaista, mustaherukkapensasta, raparperia ja ruohonleikkuukoneen lyhentämää nurmipintaa. Tuoksua seuraa kuiva, mutta hedelmäinen maku, joka myötäilee aromeiltaan kesäisen vihertäväsävytteistä tuoksua. Poikkeuksellisen rapsakka, reilusti sitrusarominen hapokkuus tukee nuorekasta kokonaisuutta ja nostaa pitkään maistuvaan jälkimakuun veden kielelle.

Viinin seuraksi

Mikäli vielä on mietinnässä mitä valkoista viiniä tukevien, notkuvien juhlapöydän antimien kanssa nauttisi, on tässä varsin oivallinen vaihtoehto. Noutopöydässä on usein aromikkaita kala- ja äyriäisruokia. On savustettuja, graavattuja ja erilaisilla marinadeilla maustettuja meren herkkuja. Tällaisille ruoille aromikas sauvignon blanc –lajikkeesta valmistettu raikas viini on omiaan. Toki alkumaljana tarjottu kuohuviinikin on mainio vaihtoehto, mutta jos mieli tekee viiniä vaihtaa niin… Ellei juhlahumua ole tiedossa, suosittelisin nauttimaan tätä eloisaa sauvignon blanc –viiniä vaikkapa grillatun, vuohenjuustolla täytetyn lohipalan kera. Tee ruodottomasta lohifileesta leikattuun viipaleeseen ”tasku” paksumpaan selkäosaan . Murusta voimakasta vuohenjuustoa ja täytä tämä pikkuinen tasku juustolla. Sulje taskun suu esimerkiksi hammastikulla. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Voit grillata lohipalat valmiiksi grillissä tai kauniin pintavärin grillissä saatuaan valmistaa ne loppuun uunissa. Lisäkkeeksi voit valmistaa esimerkiksi grillattuja vihanneksia ja sieniä. Kastikkeeksi sitruunalla ja tuoreella basilikalla maustettua kermaviiliä. Terassipöytä koreaksi ja pullo Nederburgia auki – kesänavauksen herkuttelu voi alkaa.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.