viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Montana Gisborne Chardonnay

31 / 2008 Aki Björklund2

Valkoviini Uusi-Seelanti

Arvio

Tämän viikon suositus on runsas valkoviini Uudesta-Seelannista. Suositusviinin tuoksu on melko neutraali, puhdas ja miellyttävä. Siitä voi erottaa muun muassa vihreitä sävyjä samoin kuin lievää kukkaisuutta. Tuoksua seuraava melko runsas maku on kuiva mutta hedelmäisyytensä ansiosta varsin täyteläinen. Viinissä on hapokkuutta mutta runsaan hedelmäisyytensä ansiosta se on suutuntumultaan pehmeä. Tasapainoinen viini jättää melko pitkän, nielua vahvasti lämmittävän jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Runsashedelmäinen valkoviini sopii mainiosti punalihaisen kalan seuraan. Hanki vaikka nieriää josta leikkaat mukavasti pannulle sopivia annospaloja. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannu ja laita pannulle pala voita. Ota filepalojen pintaan väri nopeasti kuumassa voissa. Leikkaa ilmakuivattua kinkkua melko ohuiksi suikaleiksi. Paahda suikaleet kuivalla paistinpannulla rapeiksi. Levitä kinkkusuikaleet kalapalojen päälle ja kypsennä kala loppuun uunissa. Valmista lisäkkeeksi pehmeän mehevä palsternakkapyre. Keitä paloiteltua palsternakkaa ja hieman perunaa suolalla maustetussa täysmaidossa kypsäksi. Nostele juurekset maidosta, soseuta ne ja lisää tarvittaessa keitinmaitoa tai kuumennettua kermaa. Pyre saa jäädä hieman löysäksi, niin se toimii samalla ”kastikkeena”. Nauti mehevän nieriän ja hedelmäisen Gisbornen kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Muehlforst Riesling

Riesling Lieu-Dit Muehlforst 2009

Valkoviini Alsace
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä