Täyteläinen parsakeitto saa seurakseen kampasimpukan ja rapean savulohen
Eloisa ja puhdaspiirteinen viini on monikäyttöinen ruokien seuralainen. Suosittelisin tällä kertaa viinin seuraksi sesongin parsasta valmistettua, täyteläistä keittoa ja sen viimeistelijäksi paistettua kampasimpukkaa. Halutessasi voit kuivattaa lisukkeeksi myös kylmäsavulohen viipaleita varovasti uunivastuksen alla. Kun viipaleet ovat hieman kuivahtaneet ja jäähtyneet, leikkaa ne pienemmiksi veitsellä tai käsin murtamalla.
Kuori ja pilko parsat. Jos haluat, voit säästää parsojen nuput keiton koristeeksi. Kuori ja hienonna myös maun mukaan salottisipulia ja halutessasi valkosipulia. Kuullota kattilassa sipuleita ja parsapaloja. Lorauta joukkoon hieman valkoviiniä, kanalientä (tai vaihtoehtoisesti kasvislientä) ja kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehuta hiljaa hymyillen kypsäksi.
Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Tämän jälkeen siivilöi keitto tiheän siivilän läpi. Tarkista maku. Voit kuohkeuttaa keittoa uudelleen sauvasekoittimella. Mikäli säästit parsannuput, hauduta ne suolalla ja voilla maustetussa vedessä. Varo kypsentämästä nuppuja liikaa.
Kuumenna paistinpannu hyvin kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Heitä joukkoon myös muutama timjaminoksa. Kuivaa kampasimpukat hyvin ja kun pannu on hyvin kuuma, nostele kampasimpukat pannulle. Paista kunnes kampasimpukka on saanut kauniin pintavärin. Vähennä lämpöä, käännä kampasimpukat ja lisää muutama nokare voita pannulle. Anna voin kiehahtaa ja nosta kampasimpukat pois pannulta. Varo kypsentämästä liikaa. Aseta kampasimpukka lautaselle ja kaada kauhalla kuohkeaa parsakeittoa ympärille. Koristele haudutetuilla parsannupuilla, rapeaksi paahdetuilla ”lohimurusilla” ja nauti Mayun Rieslingin kera.