Mayun riesling raikastaa samettisen parsakeiton

Viinivinkki 21/2017

Mayu Riesling 2016

Mayu Riesling 2016

Poistunut valikoimasta

Valkoviini / Valle de Elqui / Chile
Viña Mayu
Riesling
Eettinen
12,90 € (0,75 l)

Keskitäyteläinen valkoviini on nuorekas, hedelmäinen, kukkainen ja vihertäväsävytteinen - runsaat paistetut kalaruoat.

Arvio: Aromeiltaan varsin neutraali tuoksu on puhdaspiirteinen, muistuttaen hieman kuivattuja olkia sekä kukkaisia niittyjä. Keskitäyteläinen maku on nuorekas ja runsaan hedelmäinen. Siinä on kukkaisia ja vihertäväsävytteisiä piirteitä, samoin hienovaraista yrttisyyttä. Puhdaspiirteinen jälkivaikutelma muistuttaa muun muassa raparperia ja kypsiä karviaisia.

Ruokasuositus: Runsaammat paistetut kalarauoat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Täyteläinen parsakeitto saa seurakseen kampasimpukan ja rapean savulohen

Eloisa ja puhdaspiirteinen viini on monikäyttöinen ruokien seuralainen. Suosittelisin tällä kertaa viinin seuraksi sesongin parsasta valmistettua, täyteläistä keittoa ja sen viimeistelijäksi paistettua kampasimpukkaa. Halutessasi voit kuivattaa lisukkeeksi myös kylmäsavulohen viipaleita varovasti uunivastuksen alla. Kun viipaleet ovat hieman kuivahtaneet ja jäähtyneet, leikkaa ne pienemmiksi veitsellä tai käsin murtamalla.

Kuori ja pilko parsat. Jos haluat, voit säästää parsojen nuput keiton koristeeksi. Kuori ja hienonna myös maun mukaan salottisipulia ja halutessasi valkosipulia. Kuullota kattilassa sipuleita ja parsapaloja. Lorauta joukkoon hieman valkoviiniä, kanalientä (tai vaihtoehtoisesti kasvislientä) ja kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehuta hiljaa hymyillen kypsäksi.

Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Tämän jälkeen siivilöi keitto tiheän siivilän läpi. Tarkista maku. Voit kuohkeuttaa keittoa uudelleen sauvasekoittimella. Mikäli säästit parsannuput, hauduta ne suolalla ja voilla maustetussa vedessä. Varo kypsentämästä nuppuja liikaa.

Kuumenna paistinpannu hyvin kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Heitä joukkoon myös muutama timjaminoksa. Kuivaa kampasimpukat hyvin ja kun pannu on hyvin kuuma, nostele kampasimpukat pannulle. Paista kunnes kampasimpukka on saanut kauniin pintavärin. Vähennä lämpöä, käännä kampasimpukat ja lisää muutama nokare voita pannulle. Anna voin kiehahtaa ja nosta kampasimpukat pois pannulta. Varo kypsentämästä liikaa. Aseta kampasimpukka lautaselle ja kaada kauhalla kuohkeaa parsakeittoa ympärille. Koristele haudutetuilla parsannupuilla, rapeaksi paahdetuilla ”lohimurusilla” ja nauti Mayun Rieslingin kera.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä