viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Portugalin viehättävä Vinho Verde

20 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Portugali

Jättikatkis tykkää inkiväärin, chilin ja valkosipulin seurasta

Valmista tämän kypsän hedelmäisen viinin seuraan vaikkapa mukavasti mausteinen jättikatkarapusalaatti.

Halkaise kirsikkatomaatteja ja laita ne leikkauspinta ylöspäin uunipellille. Mausta leikkauspinnat suolalla, sokerilla ja muutamalla tipalla balsamietikkaa. Laita uunipelti noin 120 asteiseen uuniin. Pidä uunissa kunnes tomaatit hieman kuivahtavat.

Sulata jättikatkaravut, poista kuoret ja suoli. Hienonna valkosipulia, tuoretta inkivääriä, sipulia ja hieman chiliä. Kuutioi pieneksi myös punaista paprikaa. Kuumenna pannulla öljyä ja freesaa siinä hetkinen sipuleita ja inkivääriä. Lisää loppuvaiheessa hienonnettu chili, ravunpyrstöt ja paprika. Freesaile vielä hetkisen ja lisää lopuksi joukkoon hienonnettua korianteria. Kaada kulhoon.

Kuori ja kuutioi avokadoa. Nostele ravunpyrstösalaatin joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja vastapuristetulla limen mehulla. Tarkista maku ja anna tekeytyä hetken.

Nostele kulhoon aromaattisia salaatteja. Mausta ripauksella suolaa ja rouhaise joukkoon mustapippuria. Lorauta sekaan tilkka öljyä ja sekoita. Sekoita toisessa kulhossa majoneesin joukkoon appelsiinimehua ja vastapuristettua sitruunanmehua. Sekoita hyvin.

Asettele valmistamaasi salaattia lautaselle, nostele päälle maustunutta ravunpyrstösalaattia, lisää annokseen hieman kuivattamiasi tomaatteja ja viimeistele annos lusikoimalla majoneesikastiketta raidoiksi koko herkulle. Nauti Muros Antigosin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Viini-lehden vuoden samppanjaa äidille!

Ruinart Champagne Brut

Samppanja Champagne
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä