Arvio
Viikon vinkki on Espanjan Ribera del Dueron alueen tummanpuhuva punaviini. Tuoksutettaessa viiniä voi aromeista erottaa lämminhenkisiä tummia marjoja, kuten karhunvatukkaa ja lähes ylikypsää mustaherukkaa. Tuoksua seuraa suutuntumaltaan varsin mehukas maku. Siinä on tuoksun lupaamien aromien lisäksi myös paahteisuutta ja tummasävytteisiä maanläheisen meheviä vivahteita, kuten multaisuutta. Pehmeät tanniinit antavat maulle ryhtiä ja kannattavat viiniä hieman kuivattujakin hedelmiä aromeiltaan muistuttavaan, tasaiseen jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Mehevä espanjalainen, maanläheinen viini on aina maistuvaa selkeämakuisen, tumman liharuoan kanssa. Voit valita lihaksi naudan ulko- tai sisäfilettä ja paistaa siitä yksinkertaisen maukkaan pihvin. Karitsan paahtopaisti on myös varteenotettava ja myös melko edullinen vaihtoehto fileestä valmistetulle pihville. Mausta paahtopaisteja mielellään yön yli öljystä, punaviinistä, yrteistä, valkosipulista ja pippureista valmistetussa marinadissa. Ota paisteihin pintaväri kuumalla paistinpannulla. Kypsennä loppuun miedolla lämmöllä uunissa ja anna paistien vetäytyä foliossa ennen viipalointia ja tarjoilua. Lisäkkeeksi voit valmistaa mehevän vuohenjuusto-perunakakun. Raasta ensin raakaa perunaa, mausta suolalla ja pippurilla. Paista tästä röstiperunamassasta pannulla voissa kaksi annosvuoan pohjan kokoista ”kantta”. Keitä erikseen melko tiivis perunamuusi, johon sekoitat joukkoon vuohenjuustoa. Voitele annosvuoat. Aseta yksi kansi vuoan pohjalle, nostele päälle perunamuusia ja aseta vielä röstiperuna ”kanneksi”. Lämmitä perunalisäke uunissa ja kumoa se varovasti lautaselle. Tarjoa viipaloidun paahtopaistin, sekä vaikkapa meheväksi paistetun ja haudutetun sipulin kera.