Rapeakuorisen siian lisukkeeksi helposti valmistuva katkarapupasta
Tämän viikon viinivinkin seuraan voit valmistaa siikafileestä syntyvän maukkaan herkun. Käytä mieluiten nahkapäällisiä fileitä.
Poista kalafileistä ruodot ja mausta suolalla sekä muutamalla tipalla vastapuristettua sitruunanmehua. Anna maustua.
Valmista lisukkeeksi katkarapupastaa. Voit käyttää siihen vaikkapa juustotortelliineja. Esikeitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin. Kuullota kattilassa hienonnettua salottisipulia ja kuutioitua fenkolia. Lisää joukkoon tilkka valkoviiniä ja lorauta mukaan myös pikkuriikkisen hummerifondia. Kaada joukkoon esikeitetyt, hyvin valutetut tortelliinit ja lorauta kermaa kostukkeeksi. Kiehauta, kunnes kerma sakenee. Lisää joukkoon sulatetut katkaravut, rouhaisu mustapippuria ja pikku puristus sitruunamehua. Tarkista maku.
Kuumenna paistinpannulla öljyä ja nosta siikafileet pannulle nahka alaspäin. Paista vain yhdeltä puolelta. Kun filee alkaa kypsyä lisää pannulle reilut voinokareet ja muutama tuore timjaminoksa. Lusikoi paistuvasta voista syntyvää vaahtoa kalafileelle.
Nostele lautaselle mehevää katkarapupastaa ja nosta siikafilee päälle rapea nahkapuoli ylöspäin.
Nauti veden kielelle nostattavan Leydan Sauvignon Blancin ja hyvän seuran kera.