Viikon viinivinkki

La Celia Chardonnay-Viognier Reservan

26 / 2008 Aki Björklund2

Arvio

Viikon viiniksi olen valinnut argentiinalaisen, maukkaan hedelmäisen valkoviinin La Celia Chardonnay-Viognier Reservan. Viinissä on kypsän hedelmäinen, lähes eksoottisen makea tuoksu. Siinä on melonia, papaijaa ja ananasta. Tuoksua seuraava maku on kuiva, mutta myös eksoottisen hedelmäinen. Suutuntumaltaan viini on tasaisen pehmeä ja suuntäyttävä. Tuoreen sitrusmainen, eloisa hapokkuus antaa kokonaisuudelle tarvittavaa ryhtiä. Tasapainoinen kokonaisuus jättää hieman kermaisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Runsaan hedelmäinen, suuntäyttävä viini sopii monien ruokien seuraan. Täyteläinen viinin voi tarjota esimerkiksi kevyesti savuaromisen, punalihaisen kalan kanssa. Kalaksi käy lohi, kirjolohi, nieriä tai taimen. Mausta fileestä leikkaamasi kalapalat suolalla ja pippurilla. Paista paloihin nopeasti pintaväri kuumassa paistinpannussa. Nosta fileet savustusastiaan tai savustuspussiin. Anna savustua noin 5 minuutin ajan. Kypsennä loppuun uunissa. Lisäkkeeksi voita valmistaa vaikka mehevän palsternakkapyreen. Freesaa hienonnettua salottisipulia, pilkottuja palsternakkapaloja ja perunaa pannulla. Lisää hieman punaista maitoa ja kuohukermaa. Keitä kypsäksi ja soseuta. Pyre saa jäädä melko paksuksi. Viimeistele annos paistetuilla sienillä ja nauti argentiinalaisen Celian kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.