Viikon viinivinkki

Kracher Beerenauslese Cuvée

32 / 2010 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon vinkiksi olen valinnut herkullisen makean viinin legendaariselta tuottajalta Itävallasta. Avoimen aromikkaassa viinissä on erittäin intensiivinen tuoksu. Siinä on kuivattua aprikoosia, hunajaa, kukkaisuutta ja tuntuvaa makeaa mausteisuutta. Täyteläisen hedelmäinen, makean intensiivinen maku seuraa tuoksun aromeja. Siinä on lisäksi karvasmantelia ja hillottua ananasta. Suuntäyttävä viini saa ryhtiä eloisasta, sitrusmaisesta hapokkuudesta joka kantaa viiniä pitkään jälkivaikutelmaan.

Viinin seuraksi

Tämän viinin seurassa maistuu yksinkertainen herkku, perinteinen Ahvenanmaan pannukakku. Tavallisesta pannukakusta sen erottaa se, että siinä käytetään manna- tai riisipuuroa. Keitä löysähköä mannapuuroa noin 1,5 litraa. Lisää jäähtyneeseen puuroon noin 2 dl vehnäjauhoa, 4 kananmunaa, vajaa desi sokeria, sekä ripaus suolaa, kardemummaa ja vaniljasokeria. Halutessasi voit lisätä taikinaan vielä rusinoita ja vaikkapa kanelia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lisää taikinan päälle pellille vielä hieman sulatettua voita. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia. Halutessasi voit kypsentää pannukakun hieman pienemmässä lasivuoassa. Näin saat paksumman pannarin. Tarjoile raparperisoseen tai hillotun raparperin ja intensiivisen Kracherin viinin kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.