Viikon viinivinkki

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Reserve

44 / 2007 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon viinisuositukseni on maukkaan hedelmäinen valkoviini Ranskan Alsacesta – Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Reserve 2006. Viinin avoimesta tuoksusta voi aistia rusinaa, makeita mausteita, eksoottisia hedelmiä ja jopa hunajaa ja kukkaisuutta. Melko täyteläinen maku on kypsän hedelmäinen, jopa makeahko. Viinin suutuntuma on varsin runsas, kukkainen ja mausteinen. Maulle antavat ryhtiä mineraalinen aromikkuus ja terhakka hapokkuus. Tasapainoinen kokonaisuus jättää rusinaisen, kypsän sitrusmaisen ja mausteisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Suutuntumaltaan roteva ja runsas, eksoottisen hedelmäinen valkoviini sopii erinomaisesti täyteläisten, punalihaisten kalaruokien seuraan. Suosittelisin valmistamaan tälle viinille reilun makuista, hieman jopa suolaista kuorrutettua lohta. Pariloi ruodottomiin lohipalasiin pintaväri kuumalla pannulla. Leikkaa kuorrutusta varten muutama kylmäsavulohiviipale hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös katkarapuja ja kapriksia. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään, lisää suikaloitua basilikaa ja mausta pippurilla. Suolaa ei tarvitse lisätä, sillä kuorrutuksen aineet ovat varsin suolaisia. Levitä pariloiduille lohipaloille kuorrutetta ja kypsennä n. 175 asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan. Loppuvaiheessa voit gratinoida kuorrutteen uunin grillivastusten alla. Tarjoile mehevän pastan tai risoton kera.

Aiemmat viinivinkit

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.