Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Reserve

Viinivinkki 44/2007

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve 2009

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Réserve 2009

509877, Alkon tuotesivu

Valkoviini / AC Alsace / Ranska
J-B Adam
Pinot Gris
14,31 € (0,75 l)

Arvio: Avoin, kukkaisen hunajainen, makean mausteinen ja eksoottisen hedelmäinen tuoksu. Maku on kuiva, mutta kypsän hedelmäinen. Mausteiden ja eksoottisten hedelmien aromien lisäksi maussa on reilusti sitrusmaista vivahdetta. Mineraalisuus ja napakka hapokkuus antavat makuun ryhtiä. Viini nostaa jälkivaikutelmassa miellyttävästi veden kielelle.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini runsaiden kala- ja äyriäisruokien seuraan.

3/ 5 Laadukas ja hyvin tehty
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Arvio

Tämän viikon viinisuositukseni on maukkaan hedelmäinen valkoviini Ranskan Alsacesta – Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Reserve 2006. Viinin avoimesta tuoksusta voi aistia rusinaa, makeita mausteita, eksoottisia hedelmiä ja jopa hunajaa ja kukkaisuutta. Melko täyteläinen maku on kypsän hedelmäinen, jopa makeahko. Viinin suutuntuma on varsin runsas, kukkainen ja mausteinen. Maulle antavat ryhtiä mineraalinen aromikkuus ja terhakka hapokkuus. Tasapainoinen kokonaisuus jättää rusinaisen, kypsän sitrusmaisen ja mausteisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Suutuntumaltaan roteva ja runsas, eksoottisen hedelmäinen valkoviini sopii erinomaisesti täyteläisten, punalihaisten kalaruokien seuraan. Suosittelisin valmistamaan tälle viinille reilun makuista, hieman jopa suolaista kuorrutettua lohta. Pariloi ruodottomiin lohipalasiin pintaväri kuumalla pannulla. Leikkaa kuorrutusta varten muutama kylmäsavulohiviipale hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös katkarapuja ja kapriksia. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään, lisää suikaloitua basilikaa ja mausta pippurilla. Suolaa ei tarvitse lisätä, sillä kuorrutuksen aineet ovat varsin suolaisia. Levitä pariloiduille lohipaloille kuorrutetta ja kypsennä n. 175 asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan. Loppuvaiheessa voit gratinoida kuorrutteen uunin grillivastusten alla. Tarjoile mehevän pastan tai risoton kera.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä