Arvio
Tälle viikolle olen valinnut herkullisen kuohuviinin eteläiseltä pallonpuoliskolta. Tuoksuteltaessa puhdaspiirteistä viiniä, voi sen kypsän hedelmäisistä vivahteista aistia punaista omenaa, päärynää, sitrusmaisuutta ja yrttisyyttä. Tuoksua seuraava melko runsas maku on myös hedelmäinen. Vaikka maku on lähes kuiva, tuo kypsä hedelmäisyys siihen pehmeyttä. Eloisat hapot napakoittavat kokonaisuutta ja kannattavat viiniä hieman suuta supistavaan ja veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.
Kausiherkun lisukkeessa kala ja katkaravut kohtaavat vuohenjuuston
Kausiherkkuna blinit kuuluvat jälleen ruokiin, jolle löytyy lähes saman verran reseptejä kuin on pannujensa äärellä paistinlastojen kanssa häärääjiäkin. Sama pätee lisukkeiden kanssa.
Suosittelisin valmistamaan tämän Janszin kainaloon mukavasti sopivan lisäkkeen katkaravuista, kylmäsavulohesta ja vuohenjuustosta. Sulata katkaravut siivilässä ja kuivaa ne huolellisesti sulatuksen jälkeen esimerkiksi talouspaperien tai liinojen välissä.
Leikkaa kylmäsavulohta pieniksi kuutioiksi. Laita leikattu lohi sekä kuivatut katkaravut kulhoon ja murusta joukkoon maun mukaan vuohenjuustoa (esim. Soignon tai Saint Maure). Lisää vielä kuivalla pannulla kauniin rusehtaviksi paahdettuja pinjansiemeniä ja pieneksi kuutioitua punasipulia.
Purista joukkoon hieman limemehua ja rouhaise joukkoon mustapippuria. Sekoita ja lisää smetanaa ”sitomaan” lisuketta. Tarkista maku.
Nosta blini tai blinit lautaselle ja lusikoi mehevää lisuketta lämpimän kausiherkun päälle. Nauti hedelmäisen herkullisen tasmanialaisen kera!