Arvio
Tämän, jo kevään tuloa huokuvan viikon viinisuositukseni on maukas, runsashedelmäinen punaviini Languedoc-Roussillonin viinialueelta Etelä-Ranskasta. Tuhti tuoksu on tummasävytteinen ja maanläheinen. Siinä on reilua mausteisuutta ja mustaherukkaa. Aromeista voi erottaa myös voimakasta tammitynnyrikypsytyksen tuomaa paahteisuutta. Runsashedelmäinen maku täyttää suun ja on suutuntumaltaan erittäin pehmeä. Tummasävytteistä ja savuista aromimaailmaa sävyttää tyylikkäästi myös paahteinen tammisuus. Viini jättää erittäin pitkän, makeahkon jälkivaikutelman. Viinin aromimaailma monipuolistuu muutaman vuoden varastoinnin myötä.
Viinin seuraksi
Cabernet sauvignonin reilu mustaherukkaisuus istuu napsakasti aromikkaan ankanrinnan seuraan. Tällä kertaa voisi rintafileen tarjota hieman erikoisemmin – nimittäin täytettynä. Tee rintafileeseen tasku pitkältä sivulta tai päästä terävällä veitsellä muotoillen. Valmista täyte sekoittamalla kulhossa sormin murennettua vuohenjuustoa ja veitsellä hienonnettua rucolasalaattia. Mausta täyte nokareella hunajaa ja rouhaisulla mustapippuria. Täytä leikkaamasi tasku juustotäytteellä ja sulje se hammastikulla. Viillä rasvaan ristiviillot koko fileen pituudelle terävällä veitsellä. Laita täytetty rintafile kylmälle ja kuivalle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin. Kuumenna pannua ja anna fileen paistua kunnes rasva on saanut kauniin ruskean, rapean pinnan. Käännä file, paista nopeasti lihan pinta kiinni ja nosta uunivuokaan. Paista noin 160 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja kääri file folioon vetäytymään 10 minuutiksi. Leikkaa täytetty file reiluiksi viipaleiksi ja tarjoa uunijuuresten tai mehevän, esimerkiksi bataattipyreen, sekä Hob Nobin kanssa.