viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Mausteisen parfyyminen ja kukkainen ranskalainen

16 / 2016 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Alsace

Riimihärkä saa twistiä inkivääristä ja sitruunankuoresta

Suosittelen valmistamaan tälle monikäyttöiselle ruokaviinille helposti valmistuvaa riimihärkää, jonka voit tarjota vaikkapa maukkaana alkuruokana – tai eväsretken lihaherkkuna.

Voit valmistaa annoksen ulko- tai sisäfileestä. Puhdista liha kalvoista ja mahdollisista jänteistä. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Ota lihaan hyvä pintaväri kuumalla paistinpannulla nokareessa voita.

Valmista marinadi puristamalla kulhoon appelsiininmehua, lisää joukkoon raastettua tuoretta inkivääriä ja sitruunankuorta, hienonnettua timjamia, basilikaa, loraus hunajaa ja balsamietikkaa. Nosta ruskistettu liha vaikkapa pakastepussiin ja kaada valmistamasi marinadi joukkoon. Pyörittele lihaa pussin marinadissa. Sulje tämän jälkeen pussi tiiviisti ja anna maustua muutaman tunnin ajan – tai vaikkapa seuraavaan päivään. Nosta liha pussista ja kääri voipaperiin. Laita liha pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi.

Leikkaa lihasta ohuita viipaleita ja asettele lautaselle esimerkiksi ympyrän muotoon. Valmista kastike sekoittamalla ranskankermaan sitruunanmehua, raastettua sitruunankuorta, pikkuriikkisen raastettua piparjuurta ja kapriksia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lusikoi lihan päälle kastiketta. Asettele annokseen rucolaa ja kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä. Raasta päälle hieman parmesanjuustoa. Voit halutessasi halkaista annokseen vielä kirsikkatomaatteja.

Nauti gewürzin kera!

Edellisen viikon viinivinkki

Rheinhessenin raikas luomuriesling

Dreissigacker Organic Riesling 2014

Valkoviini Rheinhessen
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä