Viikon viinivinkki

False Bay Shiraz

34 / 2007 Aki Björklund2

Arvio

Tummasävytteisen aromaattinen ja tyyliltään hyvin paahteinen tuoksu on varsin tuhti. Siinä on mustien marjojen, savun ja tervan aromeja. Melko täyteläinen maku seuraa aromeiltaan hyvin tummasävytteistä tuoksua. Kypsät tanniinit antavat maulle tasapainoa. Viinistä voi tuoksun aromien lisäksi erottaa karhunvatukkaa ja mustaherukan vivahteita. Rotevarakenteinen viini jättää pitkän, hieman suuta kuivattavan ja yrttisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Melko tuhti ja aurinkoisen paahteinen punaviini kaipaa selkeämakuista, tummaa liharuokaa seurakseen. Suosittelen False Baylle esimerkiksi reilusti yrteillä ja valkosipulilla maustettua karitsan paahtopaistia. Marinoi paahtopaisteja yön yli öljystä, punaviinistä, timjamista, rosmariinista ja valkosipulista valmistamassasi marinaadissa. Ota seuraavana päivänä liha hyvissä ajoin ennen paistamista huoneenlämpöön. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella, hienonnetulla timjamilla. Ota lihan pintaan väri kuumalla paistinpannulla. Kypsennä loppuun uunissa suhteellisen miedolla lämmöllä (n. 150 astetta), kunnes sisälämpötila on noin 54-56 astetta. Kääri uunin jälkeen liha folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista. Viipaloi ja tarjoile esimerkiksi sitruunankuorella maustetun perunamuhennoksen ja uunivuoasta lusikoidun paistonesteen kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.