viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Aromikas chileläinen siikafileelle

50 / 2015 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Casablanca

Rapeaksi paistettu siikafilee joulunpunaisella pedillä

Tämän viikon viinivinkin seuraan voit valmistaa siika- tai kuhafileestä syntyvän maukkaan herkun. Käytä mieluiten nahkapäällisiä fileitä.

Poista kalafileistä ruodot ja mausta suolalla sekä muutamalla tipalla vastapuristettua sitruunanmehua. Anna maustua.

Valmista lisuke kypsentämällä spagettia tai tagliatellea reilulla suolalla ja punajuurimehulla höystetyssä vedessä. Voit halutessasi käyttää keittämiseen pelkästään punajuurimehua. Kun pasta on al dente -kypsää, valuta se hyvin.

Kuullota kattilassa hienonnettua salottisipulia. Lisää joukkoon tuoretta timjamia, kuutioitua säilykepunajuurta ja tilkkanen valkoviiniä. Voit käyttää toki keitettyjä ja kuutioituja tuoreita punajuuriakin. Nostele joukkoon keitetty pasta. Lorauta lisäksi kattilaan tilkka kermaa ja säilykepunajuurien lientä pastan mehevöittämiseksi. Rouhaise sekaan mustapippuria ja tarkista maku.

Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja nosta kalafileet pannulle nahka alaspäin. Paista vain yhdeltä puolelta. Kun filee alkaa kypsyä lisää pannulle reilut voinokareet ja muutama tuore timjaminoksa. Lusikoi paistuvasta voista syntyvää vaahtoa kalafileelle.

Nostele lautaselle mehevää punajuuripastaa, murusta päälle hieman vuohenjuustoa ja viimeistele annos nostamalla kalafilee päälle rapea nahkapuoli ylöspäin.

Edellisen viikon viinivinkki

Dom Dinis mehevän pihvin siivittäjäksi

Dom Dinis Reserva Tinto 2011

Punaviini Portugali
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä