Arvio
Tämän viikon vinkki on italialainen, todella lompakkoystävällinen, mehevä punaviini. Lasista voi aistia tummasävytteisen mehevää, tuhtia ja maanläheisen aromaattista tuoksua. Siinä on kuivattua hedelmää, kuten luumua ja viikunaa. Lisäksi rustiikkisesta aromikkuudesta voi aistia myös makeaa mausteisuutta. Tuoksua seuraava maku on melko täyteläinen, tyyliltään muheva ja myötäilee tuoksun maanläheisiä aromeja. Pehmeät tanniinit ja raikas hapokkuus antavat viinille tarvittavaa ryhtiä. Suunmyötäinen kokonaisuus jättää karhunvatukkaisen, hennon paahteisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Tämä meheväluonteinen, suunmyötäinen punaviini on erinomainen vaihtoehto yksinkertaisen selkeitä makuja sisältävän sienipastan kanssa. Hienonna pastaa varten salottisipulia, kuutioi pekonia ja vaikkapa suppilovahveroita. Kuumenna paistinpannu ja freesaa siinä nopeasti salottisipulit ja sienet. Paista myös pekonikuutiot rapeiksi kuumalla pannulla. Sekoita freesatut tuotteet kattilassa ja lorauta kermaa päälle. Kuumenna. Keitä ”al dente” kypsyyteen tagliatellepastaa suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi pastat ja kaada ne kuuman kastikkeen joukkoon. Viimeistele maukas pasta reilulla määrällä hienonnettua persiljaa ja raastettua parmesan-juustoa. Tarkista suola, pippuri ja nauti mehevän Duca di Camastran kera.