Viikon viinivinkki

Dopff & Irion Muscat

23 / 2008 Aki Björklund2

Arvio

Viinivinkkini tälle viikolle on aromikkaan raikas valkoviini Ranskasta. Tuoksuteltaessa Dopff & Irionin Muscatia voi lasista aistia selvää rusinan ja makeiden mausteiden aromikkuutta. Siinä löytää herkullista sitrusmaisuutta ja kukkaisuuttakin. Tuoksua seuraava, melko kevyt maku on suutuntumaltaan hyvin rapsakka ja myötäilee tuoksun lupaamaa aromimaailmaa. Maku tuo jännällä tavalla mieleen vielä maaperän mineraalisuuden ja vahamaisen hunajaisuudenkin. Terhakka hapokkuus tekee kokonaisuudesta hieman suuta supistavan ja napakan – sekä nostaa veden kielelle.

Viinin seuraksi

Nuorekkaan hedelmäinen, luonteeltaan rapea ja eloisa viini sopii mainiosti herkkäaromisten, merellisten äyriäisten kanssa. Kokeile vaikkapa perinteisesti valmistettujen sinisimpukoiden kanssa. Hienonna salottisipulia, halutessasi valkosipulia, sekä reilusti persiljaa. Kuumenna laakea kattila ja lisää reilu nokare voita. Freesaa hienonnetut sipulit pikaisesti ja nostele sinisimpukat kattilaan. Pyörittele voissa. Lorauta kattilaan hetken freesauksen jälkeen reilusti valkoviiniä. Viini voisi olla mielellään viikon suositusviiniä, Dopff&Irionin Muscatia. Kun viini on kiehunut muutaman minuutin, lisää joukkoon hienonnettu persilja ja halutessasi pippuria. Tarkista myös suolaisuus. Nosta höyryävä herkkukattila pöytään ja tarjoa rapean patongin sekä eloisan Muscatin kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.