viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Dopff & Irion Muscat

23 / 2008 Aki Björklund2

Valkoviini Alsace

Arvio

Viinivinkkini tälle viikolle on aromikkaan raikas valkoviini Ranskasta. Tuoksuteltaessa Dopff & Irionin Muscatia voi lasista aistia selvää rusinan ja makeiden mausteiden aromikkuutta. Siinä löytää herkullista sitrusmaisuutta ja kukkaisuuttakin. Tuoksua seuraava, melko kevyt maku on suutuntumaltaan hyvin rapsakka ja myötäilee tuoksun lupaamaa aromimaailmaa. Maku tuo jännällä tavalla mieleen vielä maaperän mineraalisuuden ja vahamaisen hunajaisuudenkin. Terhakka hapokkuus tekee kokonaisuudesta hieman suuta supistavan ja napakan – sekä nostaa veden kielelle.

Viinin seuraksi

Nuorekkaan hedelmäinen, luonteeltaan rapea ja eloisa viini sopii mainiosti herkkäaromisten, merellisten äyriäisten kanssa. Kokeile vaikkapa perinteisesti valmistettujen sinisimpukoiden kanssa. Hienonna salottisipulia, halutessasi valkosipulia, sekä reilusti persiljaa. Kuumenna laakea kattila ja lisää reilu nokare voita. Freesaa hienonnetut sipulit pikaisesti ja nostele sinisimpukat kattilaan. Pyörittele voissa. Lorauta kattilaan hetken freesauksen jälkeen reilusti valkoviiniä. Viini voisi olla mielellään viikon suositusviiniä, Dopff&Irionin Muscatia. Kun viini on kiehunut muutaman minuutin, lisää joukkoon hienonnettu persilja ja halutessasi pippuria. Tarkista myös suolaisuus. Nosta höyryävä herkkukattila pöytään ja tarjoa rapean patongin sekä eloisan Muscatin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Nederburg Sauvignon Blanc

Nederburg Sauvignon Blanc 2011

Valkoviini Etelä-Afrikka
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä