viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Mehevä punaviini Argentiinasta hiilillä grillatulle ulkofileelle

35 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Mendoza

Hiilillä grillattua ulkofileetä ja salviavoita

Ainekset

4 annosta
30 min + 2 h maustumiseen
*
800 g Finn Angus maminhaa tai marmoroitunutta naudan ulkofileetä
3 rkl rub-mausteseosta
*
Salviavoi:
200 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl salvianlehtiä hienonnettuna
1/2 tl suolaa
*
Grillibataatit:
4 bataattia
foliota

Valmistusohje

1. Tee ensin salviavoi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää lopuksi hienonnettu, tuore salvia sekä suola. Sekoita hyvin ja nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
2. Hiero mausteseos lihan pintaan ja anna maustua tunnin ajan.
3. Kääri bataatit folioon. Kypsennä uunissa tai grillissä kuvun alla, noin 200 asteessa 45–60 minuuttia.
4. Grillaa maustunut liha mehukkaan kypsäksi (sisälämpö 54 astetta eli medium). Anna vetäytyä hetki leikkuulaudalla tai tarjoiluastiassa.
5. Leikkaa lihasta ohuita viipaleita.
6. Avaa foliota kypsien bataattien ympäriltä. Tee veitsellä viilto bataatin pintaan ja purista bataatti auki uuniperunan tapaan. Tarjoile liha ja bataatit vaahdotetun salviavoin kanssa.

Vinkki: Salviavoihin voi käyttää maun mukaan myös muita yrttejä.

Edellisen viikon viinivinkki

Makea sisilialainen omenapiiraan seuraan

NES Passito di Pantelleria 2015

Valkoviini Sisilia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä