Arvio
Aurinkoinen ja lämmin äitienpäiväviikko kääntyi viileämmäksi kevääksi. Tämänkertainen viinisuositus onkin tuhdimman puoleinen valkoviini. Castillo de Molinan Reserva Chardonnayssa on avoin, intensiivisen hedelmäinen tuoksu. Lasista lähes pursuaa eksoottisten hedelmien aromikkuus. Tuoksua seuraava maku on intensiivinen, kypsän hedelmäinen ja lähes pureksittavan paksu. Maussa on tuoksun lisäksi kermaa, voita ja reilua pähkinäisyyttä. Runsas viini saa ryhtiä kypsän sitrusmaisesta hapokkuudesta, joka kannattaa viiniä pitkään, makean mausteiseen jälkimakuun.
Viinin seuraksi
Tuhti ja täyteläinen chardonnay-viini kaipaa rinnalleen hieman rotevampaa ruokaa. Kokeile vaikkapa hieman savustetun, kokonaisena paistetun possun sisäfileen kera. Puhdista file ylimääräisistä kalvoista ja mahdollisesta rasvasta. Mausta suolalla ja pippurilla. Savusta filettä noin 4-5 minuutin ajan. Kääri fileen ympärille ilmakuivattuja kinkkuviipaleita ja kiinnitä ne tarvittaessa hammastikuilla. Kypsennä kääritty file miedossa uunissa ja anna vetäytyä. Valmista lisäkkeeksi sienimuhennosta ja uuniperunaa, jonka voit tarjota vaikkapa voimakkaan rosmariinivoin kera. Leikkaa lihasta reiluja viipaleita ja aseta tarjolle. Nauti täyteläisen Molinan kera. Vältä tarjoamasta viiniä liian kylmänä, jolloin aromit pääsevät paremmin esiin.
Antti Rinta-Huumo
Viini-lehti¶