Arvio
Tämän viikon suosituspunaisessani on mehevä, avoin, nahkainen ja mausteinen tuoksu. Siinä on myös kuivattuja hedelmiä. Melko täyteläinen maku seuraa tuoksun aromeja. Viinistä voi aistia lisäksi paahteisuutta ja kypsää kirsikkaa. Vaikka maku on lähes makeahko, antavat eloisat hapot ja hieman suuta kuivattava tanniinisuus viinille ryhtiä kantaen kokonaisuutta tasaiseen jälkivaikutelmaan.
Pikkujouluaromisen annoksen possurulla kätkee sisäänsä mehevän täytteen
Hanki possun ulkofileetä ja puhdista se ylimääräisistä kalvoista. Voit jättää siihen hieman rasvaa jolloin se pysyy kypsennettäessä hieman mehevämpänä.
Avaa filee sivusta leikkaamalla se ikään kuin suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voit hieman nuijia lihaa tasapaksuksi. Levitä lihalle ohut kerros sinappia ja mausta liha suolalla ja pippurilla.
Leikkaa halloumijuustoa hyvin pieniksi kuutioiksi ja levitä lihalle. Lisää päälle reilusti rucolasalaattia ja murskaa täytteeseen vielä hapankorppua.
Kääri liha rullalle ja sulje se hammastikuilla tai paistinarulla sitoen. Ota lihaan kaunis pintaväri kuumalla paistinpannulla ja kypsennä loppuun 175 asteisessa uunissa. Anna liha vetäytyy folion sisällä uunista poistamisen jälkeen noin 15 minuuttia.
Valmista lisäkkeeksi porkkanapyreetä ja glaseerattua lanttua. Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä ne kypsäksi porkkanamehussa, jota on varovasti maustettu tähtianiksella ja suolalla. Poista tähtianis ja soseuta tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää soseuttaessa voita ja kuohukermaa haluamasi paksuuden saavuttamiseksi. Tarkista maku.
Kuori ja leikkaa lantut haluamasi kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla voita ja sokeria. Kuullota ja glaseeraa lanttukuutioita, kunnes ne kypsyvät ja saavat kauniin pintavärin. Mausta suolalla.
Levitä porkkanapyreetä kauniisti lautaselle ja nostele lanttukuutiot oheen. Leikkaa vetäytyneestä lihasta kauniita viipaleita ja asettele annokseen. Nauti mehevän Canepan Reserva Privada Carmenere Carignan Grenache -viinin kanssa.