Arvio
Pääsiäisviikon viinivinkkini on intensiivinen, Cabernet Sauvignonista valmistettu punaviini aurinkoisesta Kaliforniasta. Viinissä on intensiivinen ja avoin, lähes hillomaisen hedelmäinen tuoksu, joka on myös reilusti paahteinen. Tuoksua seuraa runsas maku, joka täyttää erittäin kypsällä hedelmällä suun. Siinä on tuoksun aromien lisäksi karhunvatukkaa, mustaherukkaa ja hentoa savuisuutta. Kypsät tanniinit antavat suuntäyttävälle maulle hyvää ryhtiä ja kannattavat intensiivistä kokonaisuutta varsin pitkään, hieman nielua lämmittävään jälkivaikutelmaan.
Viinin seuraksi
Pääsiäisviikon hieman hintavampi viini saa arvoistansa seuraa karitsan tai lampaan ”tuplafileannoksesta”. Neljää annosta varten tarvitset kaksi ulkofilettä ja yhden sisäfileen. Kuumenna paistinpannu ja paista voissa sisäfileeseen nopeasti pintaväri. Mausta suolalla ja pippurilla. Hiero pintaan vielä hienonnettua rosmariinia ja freesattua valkosipulia. Painele tai nuiji kevyesti ulkofileet. Aseta sisäfile toisen ulkofileen keskelle ja nosta toinen ulkofile päälle. Sisäfile jää ikään kuin ”pihviksi” ulkofileiden väliin. Sido fileet narulla tiiviiksi ”rullaksi”. Kuumenna jälleen paistinpannu ja ota filerullaan kaunis pintaväri. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pintaan hieman balsamietikkaa. Kääri liha kolminkertaiseen kelmuun. Kypsennä uunissa miedolla lämmöllä. Anna vetäytyä hyvin uunista nostamisen jälkeen. Valmista lisäkkeeksi mehevää, kermamuhennettua palsternakkaa. Leikkaa palsternakka tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuullota padassa voissa hienonnettua sipulia ja palsternakkaa. Lorauta pataan kermaa ja muutama maustepippuri. Keitä kasaan. Varo kuitenkaan kypsentämästä liikaa etteivät palsternakat soseudu. Tarkista maku ja poista maustepippurit. Leikkaa karitsanrullasta kelmu auki ja poista narut. Leikkaa noin 1,5 cm viipaleiksi. Nostele lautaselle palsternakkaa, asettele rullaviipaleet viereen ja viimeistele annos muutamalla lusikallisella kastiketta, jonka teet pikaisesti keittämällä punaviiniä, balsamiviinietikkaa ja sokeria kasaan siirappimaiseksi kastikkeeksi. Mausta lopussa tilkalla riistaliemifondia. Boglen intensiivistä Cabernet Sauvignonia lasiin ja pyhien herkutteluhetki on valmiina.