Viikon viinivinkki

Vuoden kuohuviinin kuplilla vapunviettoon

25.04.2019 Antti

Viikon viinivinkki on vasta valittu Viini-lehden Vuoden kuohuviini. Valmista sen seuraan sushiburrittoja lohitäytteellä. Katso Viikon viinivinkki ja resepti!

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut 2012

917397, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / AC Crémant d'Alsace / Ranska
Bestheim
Pinot Blanc
19,99 € (0,75 l)
Soveltuu vegaaneille

Arvio: Moniulotteinen, leveä, hedelmäinen ja hennon mausteinen tuoksu on hieman kehittynyt. Siinä on kypsää keltaista omenaa, sitrusta, mineraalisuutta ja viehättävää paahteisuutta. Kuiva, mutta hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromit. Hieman kehittyneestä suutuntumasta voi erottaa lisäksi kermaa, pähkinää ja paahtoleipämäistä vivahdetta. Tyylikkäät, pienet kuplat ryhdittävät viinin erittäin harmonista suutuntumaa ja kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, monivivahteisen jälkivaikutelman.
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio kokonaisuudessaan

Sushiburritot saavat Kira Weckmanin reseptissä täytteeksi lämminsavulohta

Ainekset

4 annosta
maidoton
45 min + 45 min jäähtymiseen
*
4 norileväarkkia
(wasabi-tahnaa)
2 dl silmusalaattia tai ituja
100 g wagame-merileväsalaattia (esim. K-kaupan pakaste)
3 porkkanaa suikaloituna
1 1/2 dl kevätsipulia hienonnettuna
400 g lämminsavulohta
*
Sushiriisi:
3 dl (250 g) sushiriisiä
vettä huuhteluun
6 dl vettä
4 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
*
Seesamimajoneesi:
2 dl majoneesia
1/2 sitruuna
1 tl seesamiöljyä
1 tl vähäsuolaista soijakastiketta
1 tl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Valmista ensin sushiriisi. Mittaa riisit kulhoon ja kaada päälle reilusti kylmää vettä. Huuhtele riisit 3 kertaa vettä vaihtaen. Valuta lopuksi vedet pois.
2. Siirrä riisi kattilaan ja kaada päälle 6 dl vettä.
3. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä kannen alla hiljaa poreillen 10 minuuttia.
4. Nosta kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla sekoittamatta 30 minuuttia.
5. Kuumenna toisessa kattilassa riisiviinietikka, sokeri ja suola. Anna kiehua, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Jäähdytä liemi.
6. Siirrä lämmin riisi laakeaan astiaan ja kaada jäähtynyt liemi riisin joukkoon. Sekoita lastalla, kunnes liemi on sekoittunut riisiin. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
7. Kasaa sushiburritot. Aseta norileväarkki bambumatolle ja levitä noin 0,5 cm kerros sushiriisiä leväarkille. Jos haluat, levitä riisin päälle hieman wasabia.
8. Asettele silmusalaattia ja wakame-salaattia riisin päälle. Levittele salaattien päälle suikaloitua porkkanaa ja kevätsipulia.
9. Leikkaa savulohi suupaloiksi ja aseta kalaa kasvisten päälle.
10. Kietaise täytetty leväarkki rullalle ja tarjoile sushiburritot seesamimajoneesin kanssa.
11. Tee seesamimajoneesi. Purista sitruunasta mehu. Sekoita mehu ja muut ainekset majoneesiin. Säilytä ja anna maustua jääkaapissa.

Vinkki: Sushiburritojen kanssa voit tarjoilla myös Shiracha- tai soijakastiketta.