Arvio
Tämän viikon viinisuosituksessani, chileläisessä valkoviinissä on avoin, kukkainen, hunajainen ja hennon petrolinen tuoksu. Kuiva maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Siinä on aistittavissa myös persikan kiveä, tuntuvaa sitrusmaisuutta ja mineraalisuutta. Napakka hapokkuus tuo kokonaisuuteen ryhtiä. Viini jättää yrttisen, hieman suuta supistavan, greippiinkin vivahtavan jälkivaikutelman.
Metsässä kurkkivista suppilovahveroista syntyy kiva kaveri raikkaalle riesling-viinille
Tämä maukkaan hedelmäinen viini tarjoaa erinomaisen seuran metsän sienistä valmistetuille ruoille. Kokeile tämän kanssa vaikkapa ajankohtaisista suppilovahveroista valmistettua keittoa.
Puhdista sienet ja paloittele mielen mukaan. Nosta ne kuumaan, kuivaan pataan ja haihduta sienistä nestettä ulos.
Suikaloi pekonia ja hienonna sipulia sekä hieman valkosipulia. Lisää sienten joukkoon pekoni, pieni nokare voita sekä hienonnetut sipulit. Kuullota hetkinen.
Lorauta joukkoon tilkka valkoviiniä ja kanalientä, ripaus suolaa ja rouhaisu mustapippuria. Voit halutessasi käyttää myös kasvislientä. Lisää pataan tämän jälkeen kermaa ja kiehuta hiljalleen noin 20-30 minuuttia. Viimeistele keitto lisäämällä siihen runsaasti hienonnettua persiljaa. Tarkista maku.
Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle suikaloitua pekonia. Paista rapeaksi. Lisää loppuvaiheessa vielä kuutioitua omenaa. Paista hetkinen ja viimeistele tämä lämmin salaattikin hienonnetulla persiljalla.
Annostele keitto lautasille, lisää keskelle muutama lusikallinen lämmintä pekoni-omenasalaattia ja nauti tuoreen patongin ja maukkaan Anakenan Rieslingin kera.