Viikon viinivinkki

Kanasalaattileipä ja eksoottisen kukkainen valkoviini

12 / 2025 Antti Rinta-Huumo

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Sen seuraan sopii makean mausteinen ja eksoottisen kukkainen valkoviini, jonka hedelmäisyys korostuu suolaisen pekonin seurassa.

Kanasalaattileipä

Kanasalaattileipä

Ainekset:
300 g kananrintafileetä
3 dl kasvislientä
175 g pekonia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
150 g herkkusieniä viipaleina

Kastike:
1 rkl sitruunamehua
1 punainen omena kuutioina
½ dl majoneesia
1 dl ranskankermaa (28 %)
1 tl Dijon-sinappia
1 ruukku ruohosipulia silputtuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Lisäksi:
vaaleaa vuokaleipää
voita voiteluun
1–2 sydänsalaattia
3–4 retiisiä viipaleina
krassia tai versoja

Valmistusohje:
1. Keitä kananrintoja noin 20 minuuttia kasvisliemessä. Jäähdytä ja leikkaa kuutioiksi.
2. Paista pekoni rapeaksi pannulla, hienonna veitsellä muruiksi. Jätä pekonin rasva pannuun.
3. Lisää paistinpannulle öljy ja voi ja paista herkkusieniviipaleet rapeiksi kovalla lämmöllä. Valuta.
4. Sekoita sitruunamehu omenakuutioiden joukkoon. Lisää majoneesi, ranskankerma, sinappi ja puolet ruohosipulista. Kääntele joukkoon myös kanakuutiot ja puolet pekonista. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna tekeytyä hetki ja tarkista maku.
5. Voitele leivät. Asettele leiville sydänsalaatinlehtiä ja lusikoi päälle kanasalaattia. Asettele päälle paistettuja sieniä. Koristele ruohosipulisilpulla, pekonirouheella, retiisiviipaleilla ja krassilla tai versoilla.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.