Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Sen seuraan sopii makean mausteinen ja eksoottisen kukkainen valkoviini, jonka hedelmäisyys korostuu suolaisen pekonin seurassa.
Kanasalaattileipä
Ainekset:
300 g kananrintafileetä
3 dl kasvislientä
175 g pekonia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
150 g herkkusieniä viipaleina
Kastike:
1 rkl sitruunamehua
1 punainen omena kuutioina
½ dl majoneesia
1 dl ranskankermaa (28 %)
1 tl Dijon-sinappia
1 ruukku ruohosipulia silputtuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi:
vaaleaa vuokaleipää
voita voiteluun
1–2 sydänsalaattia
3–4 retiisiä viipaleina
krassia tai versoja
Valmistusohje:
1. Keitä kananrintoja noin 20 minuuttia kasvisliemessä. Jäähdytä ja leikkaa kuutioiksi.
2. Paista pekoni rapeaksi pannulla, hienonna veitsellä muruiksi. Jätä pekonin rasva pannuun.
3. Lisää paistinpannulle öljy ja voi ja paista herkkusieniviipaleet rapeiksi kovalla lämmöllä. Valuta.
4. Sekoita sitruunamehu omenakuutioiden joukkoon. Lisää majoneesi, ranskankerma, sinappi ja puolet ruohosipulista. Kääntele joukkoon myös kanakuutiot ja puolet pekonista. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna tekeytyä hetki ja tarkista maku.
5. Voitele leivät. Asettele leiville sydänsalaatinlehtiä ja lusikoi päälle kanasalaattia. Asettele päälle paistettuja sieniä. Koristele ruohosipulisilpulla, pekonirouheella, retiisiviipaleilla ja krassilla tai versoilla.