Viikon viinivinkki

Italialainen roseekuohuva ja katkarapucocktail Bloody Mary -twistillä

32 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Juhlista alkanutta rapukautta laittamalla pöytä koreaksi. Klassinen 1970-luvun katkarapucocktail muuntuu moderniksi versioksi Bloody Mary -kastikkeen hunnuttelemana. Roseekuohuvan marjaiset kuplat kohottavat elämyksen juhlien keskipisteeksi – näistä katkarapucocktaileista puhutaan vielä!

Bloody Mary -katkarapucocktail

Katkarapucocktail

Ainekset:
Bloody Mary -kastike:
2 dl tomaattimehua
1 dl tomaattipyreetä
2 tl (tuoretta) piparjuuriraastetta
1 rkl worcestershirekastiketta
1 tl tabascoa
2 tl sokeria
ripaus sellerisuolaa
mustapippuria

Rapucocktail:
250 g käsinkuorittuja norjalaisia katkarapuja
1 kypsä, kiinteä avokado
1 dl Bloody Mary -kastiketta
1 dl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
4 cl vodkaa

Valmistusohje:
1. Yhdistä Bloody Mary -kastikkeen ainekset keskenään, mausta sellerisuolalla ja mustapippurilla.
2. Valuta ravut siivilässä. Ota kourallinen kauneimpia sivuun jääkaappiin koristelua varten ja laita loput kulhoon. 3. Puolita avokado ja poista kivi. Leikkaa avokado pitkittäin 1 cm paksuiksi lohkoiksi. Laita 6 lohkoa sivuun koristelua varten, kuutioi loput 1 x 1 cm paloiksi ja lisää rapujen joukkoon.
4. Kaada 1 dl punaista kastiketta rapujen päälle ja sekoita. Lisää seokseen 1 dl majoneesia ja sitruunamehu. Kääntele ainekset kevyesti sekaisin ja tarkista maku. Laita kylmään.
5. Sekoita vodka loppuun Bloody Mary -kastikkeeseen ja laita se kylmään odottamaan tarjoilua.
6. Kokoa katkarapucocktail: jaa rapuseos laseihin ja lusikoi päälle Bloody Mary -kastiketta. Koristele avokadolohkoilla ja sivuun otetuilla ravuilla. Raasta halutessasi päälle vielä piparjuurta.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Rapeat tofupuikot ja eloisa venetolainen punaviini

Rapeat tofupuikot ja muheva linssitahna saavat ryhdikkään seuralaisen mehevän marjaisesta ja mausteisen yrttisestä punaviinistä. Yhdistelmä herauttaa miellyttävästi veden kielelle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.