Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden punainen hanaviini -hopeamitalisti ja karitsavartaat

26 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Tunnelma on kuin kreikkalaisessa tavernassa, grillatut karitsavartaat ja munakoisot tahinikastikkeen kanssa maistuvat taivaalliselta Viinilehden Vuoden punainen hanaviini -kisan hopeamitalistin kera.

Kreikkalaiset karitsavartaat, paahdettu munakoiso ja jogurtti-tahinikastike

Karitsavartaat

Ainekset:
1 munakoiso
suolaa
1–2 tl öljyä
500 g karitsan paahtopaistia
suolaa
mustapippuria

Marinadi:
1 ruukku lehtipersiljaa
4 oksaa minttua
1 rkl sitruunanmehua
4 valkosipulinkynttä kuorittuna
ripaus juustokuminaa
½ dl rypsiöljyä

Jogurtti-tahinikastike:
1 valkosipulinkynsi
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl tahinia (seesamitahnaa)
1 rkl sitruunamehua
tilkka oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Lisäksi:
varrastikkuja

Valmistusohje:
1.Leikkaa munakoiso pitkittäin neljäksi lohkoksi. Suolaa lohkot kevyesti, jotta ylimääräinen neste poistuu munakoisoista. Odota 10 minuuttia, kuivaa pinta ja sivele öljyllä.
2. Leikkaa karitsan paistit isohkoiksi paloiksi.
3. Valmista marinadi huhmareessa tai tehosekoittimella. Mittaa marinadin ainekset ja soseuta tai murskaa huhmareella. Hiero marinadi lihapalojen pintaan ja anna maustua vähintään tunti.
4. Valmista tahinikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset hyvin keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen maustua noin 30 minuuttia.
5. Pujota lihat varrastikkuihin. Grillaa tai paista vartaita ja munakoisoja miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen.
6. Mausta lopuksi vartaat ja munakoisot suolalla ja mustapippurilla.

Aiemmat viinivinkit

Siika, grillattu kurkkusalaatti ja pippurinen grüner

Siika ja kurkkusalaatti ovat grillattuina kesäruokien aatelia. Niiden kanssa samaan pöytään sopii yrttinen grüner veltliner, jossa on tuntuvaa sitruksisuutta ja mineraalista pippurisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.