Viikon viinivinkki

Chenin blanc & rento viikonlopun juustodippi ja tortillakulhot

8 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Viikonlopun rentoon herkutteluun sopivat itse tehty juustodippi, rapeat tortillakulhot ja hedelmäsalsa. Koko komeuden kruunaa runsas ja hedelmäinen eteläafrikkalainen chenin blanc, jonka hinta-laatusuhde tekee siitä todellisen löydön.

Juustodippi, tortillakulhot ja hedelmäsalsa

Juustodippi

valmistusaika 30 min
4 annosta

munaton

Ainekset:
1 pkt (200 g) vehnätortilloja (s-koko)
3 rkl öljyä
1 1/2 tl chilimausteseosta

Juustokastike:
200 g voimakasta juustoa (esim. kypsytetty cheddar)
75 g sinihomejuustoa
1 1/2 dl valkoviiniä
2 tl maizenaa
1 dl kermaa
mustapippuria

Hedelmäsalsa:
3 viikunaa
1 persimoni tai 1–2 päärynää
1 kevätsipuli
1 vihreä chili
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl limemehua
suolaa
mustapippuria

Lisäksi:
raakoja kasviksia (esim. varsiselleriä, kukkakaalia)

Valmistusohje:
1. Kuumenna 180-asteiseksi. Sekoita chilimausteseos öljyyn. Levitä 4 tortilla-lettua uunipellille. Sivele molemmin puolin öljyllä. Paista pohjia noin 8 minuuttia. Painele kuumat tortillat heti uunista ottamisen jälkeen lasien päälle kupeiksi. Käytä käsien suojana talouspaperia.
2. Leikkaa loput tortillat tikuiksi ja kolmioksi. Laita pellille ja öljyä ne mausteöljyllä. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes tortilla-nachot ovat rapeita.
3. Kuori hedelmät tarvittaessa ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Silppua kevätsipuli ja chili. Yhdistä hedelmäsalsan ainekset, mausta suolalla ja pippurilla.
4. Raasta juusto, murenna homejuusto. Kuumenna viini ja maizena sekoitellen kattilassa, lisää juustot ja kerma. Kuumenna hitaasti sekoitellen, kunnes juusto sulaa. Mausta mustapippurilla.
5. Kaada juustodippi tortillakuppeihin. Nauti salsan, dippikasvisten sekä nachojen kanssa.

Vinkki: Jos et ehdi väsätä kuppeja itse, osta tortillakulhot ja nachot valmiina.

Aiemmat viinivinkit

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.