viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Uudenvuoden kupliva ja mätidippi

52 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Kippis uudelle vuodelle! Korkkaa vuodenvaihteessa ranskalainen crémant ja tarjoa sen kaveriksi valkosipulileipää ja mätidippiä. Kuplien kanssa dipattavat leipätikut ovat hauskaa pikkupurtavaa uudenvuoden juhliin.

Valkosipulileipä & mätidippi

Valkosipulileipä & mätidippi

4 annosta

Ainekset:
2 viipaletta paahtoleipää
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
4 kananmunaa
2 dl ranskankermaa
50 g mätiä valutettuna
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
sormisuolaa
mustapippuria

Valmistusohje:
1. Leikkaa leipäviipaleet tangoiksi. Hienonna valkosipuli, sekoita se oliiviöljyyn ja pyörittele leivät öljyssä.
2. Paahda leivät 180-asteisessa uunissa rapeiksi.
3. Keitä kananmunia 4 1/2 minuuttia. Anna hieman jäähtyä.
4. Laita ranskankerma, mäti ja ruohosipuli päällekkäin kulhoon.
5. Leikkaa kananmunista hattu pois ja ripottele munien pinnalle sormisuolaa.
6. Tarjoile leivät mätidipin ja kananmunien kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Mehevän runsas punaviini ja välipäivien carbonara

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2019

Punaviini Veneto
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä