viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Viiden tähden riesling ja lanttu-salviaraviolit

50 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Kokkaa tänä vuonna modernia jouluruokaa ja kata pöytään viiden tähden rieslingiä. Joulun maut muuntautuvat helposti tyylikkäiksi ravioleiksi, joissa lohdullinen ja lämmittävä lanttu kohtaa yrttisen salvian. Koko komeuden kruunaa alsacelainen tyylikäs huippuviini, joka nostaa veden kielelle.

Lanttu-salviaraviolit

Lanttu-salviaraviolit

4 annosta, valmistusaika 1 h 30 min

Ainekset:

Pastataikina:
375 g durumvehnäjauhoja
3 kanamunaa
3 munankeltuaista
2 rkl oliiviöljyä
kananmunaa voiteluun

Täyte:
400 g lanttulaatikkoa
75 g mascarponejuustoa
muutama salvianlehti ohuina suikaleina
suolaa
mustapippuria

Sitruuna-salviavoi:
100 g voita
1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
muutama salvianlehti ohuina suikaleina

Valmistusohje:
1. Kaiva pastakone esiin ja varaa raviolien tekemiseen tarpeeksi tilaa.
2. Tee durumjauhoista keko pöydälle ja sen keskelle kolo. Riko koloon kananmunat ja keltuaiset. Sekoita jauhot kanamunien joukkoon niin, että saat aikaan kimmoisan taikinan. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
3. Tee taikinan tekeytyessä täyte. Yhdistä kulhossa kylmä lanttulaatikko ja mascarpone. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon hienonnettu salvia ja sekoita huolellisesti. Voit laittaa täytteen pursotinpussiin, josta se on helpompi annostella raviolien täytteeksi.
4. Kiinnitä pastakone tukevasti työtasoon ja jauhota taso huolellisesti.
5. Jaa taikina neljään osaan ja litistä palat kämmenellä suorakaiteen muotoisiksi. Jauhota palat ja pastakoneen telat. Aloita pastan kauliminen pastakoneen leveimmällä aukolla. Jauhota levy, pienennä aukkoa ja rullaa uudelleen. Toista, kunnes olet kaulinnut levyn pastakoneen toiseksi pienimmällä aukolla. Toista sama kaikkien palojen kanssa. Laita jauhoja myös valmiiden levyjen päälle, jotta ne eivät tartu kiinni. Jauhotettuja levyjä on helpompi käsitellä.
6. Levitä yksi levy pöydälle. Laita ruokalusikallinen täytettä noin 5–6 cm välein levyn päälle, riippuen siitä kuinka isoja ravioleja haluat valmistaa. Voitele pastataikinan reunat kevyesti kananmunalla, jotta levyt kiinnittyvät toisiinsa. Nosta päälle varovasti toinen pastalevy ja painele taikinat kevyesti yhteen täytteiden ympäriltä. Leikkaa raviolit irti taikinapyörällä tai stanssilla ja siirrä ne odottamaan jauhotetulle tasolle. Toista sama kahdella muulla pastalevylle.
7. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sitruunanmehu ja -kuori sekä hienonnettu salvia. Tarkista maku.
8. Keitä ravioleja noin 3 minuuttia hymyilevässä eli lähes kiehuvassa vedessä. Nosta raviolit reikäkauhalla lautasille ja annostele päälle sitruuna-salviavoita. Tarjoile heti.

Edellisen viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden punaviini ja karitsa-bolognese

Château Lamarsalle 2019

Punaviini Bordeaux
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä