viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Sauvignon Blanc -rosee ja basilikarisotto

2 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Väriloistoa pimeisiin iltoihin! Sauvignon Blancista valmistettu aromikkaan raikas ja hersyvä roseeviini saa kumppanikseen kirkkaanvihreän basilikarisoton. Intensiivisen herukkainen ja yrttinen viini korostaa basilikan makumaailmaa, ja risoton sitruuna rakastuu viinin karviaismarjaisiin ja sitruksisiin aromeihin aina uudelleen.

Basilikarisotto

Basilikarisotto

30 min, 4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton

Ainekset:
1 l kasvislientä
2 sipulia
2 varsisellerin vartta
1 + 1 rkl öljyä
3 dl risottoriisiä (Arborio)
2 rkl sitruunamehua
2 dl basilikatahnaa
½ tl suolaa
mustapippuria
(vettä)

Basilikatahna:
2 ruukkua basilikaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl cashewpähkinöitä
2 dl rypsiöljyä
½ tl suolaa

Valmistusohje:
1. Kuumenna kasvisliemi.
2. Tee basilikatahna. Leikkaa basilikat hieman pienemmiksi. Laita kaikki tahnan aineet kannuun ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella. Puolet tahnasta käytetään risottoon, loppu säästetään seuraavaan päivään.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna varsisellerin varret. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit ja varsisellerit raukeiksi, noin 10 minuuttia.
4. Lisää kattilaan 1 rkl öljyä ja riisi. Kuullota miedolla lämmöllä, kunnes riisi on läpikuultavaa.
5. Lisää kasvisliemi muutamassa erässä ja sekoita ahkerasti. Kun riisi on liki pureskeltavaa, al dente, lisää basilikatahna. Mausta ja tarkista suola. Lisää vettä, jos risotto uhkaa kuivua.

Vinkki! Käytä loppu basilikatahna herkullisen papukeiton viimeistelyyn.

Edellisen viikon viinivinkki

Runsaan hedelmäinen grüner ja helpot kalaleivät

Bergh Grüner Veltliner Organic 2021

Valkoviini Niederösterreich
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä