Väriloistoa pimeisiin iltoihin! Sauvignon Blancista valmistettu aromikkaan raikas ja hersyvä roseeviini saa kumppanikseen kirkkaanvihreän basilikarisoton. Intensiivisen herukkainen ja yrttinen viini korostaa basilikan makumaailmaa, ja risoton sitruuna rakastuu viinin karviaismarjaisiin ja sitruksisiin aromeihin aina uudelleen.
Basilikarisotto
30 min, 4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
Ainekset:
1 l kasvislientä
2 sipulia
2 varsisellerin vartta
1 + 1 rkl öljyä
3 dl risottoriisiä (Arborio)
2 rkl sitruunamehua
2 dl basilikatahnaa
½ tl suolaa
mustapippuria
(vettä)
Basilikatahna:
2 ruukkua basilikaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl cashewpähkinöitä
2 dl rypsiöljyä
½ tl suolaa
Valmistusohje:
1. Kuumenna kasvisliemi.
2. Tee basilikatahna. Leikkaa basilikat hieman pienemmiksi. Laita kaikki tahnan aineet kannuun ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella. Puolet tahnasta käytetään risottoon, loppu säästetään seuraavaan päivään.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna varsisellerin varret. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit ja varsisellerit raukeiksi, noin 10 minuuttia.
4. Lisää kattilaan 1 rkl öljyä ja riisi. Kuullota miedolla lämmöllä, kunnes riisi on läpikuultavaa.
5. Lisää kasvisliemi muutamassa erässä ja sekoita ahkerasti. Kun riisi on liki pureskeltavaa, al dente, lisää basilikatahna. Mausta ja tarkista suola. Lisää vettä, jos risotto uhkaa kuivua.
Vinkki! Käytä loppu basilikatahna herkullisen papukeiton viimeistelyyn.