Vappubrunssille tai -piknikille sopivat kuohuviinien lisäksi herkulliset roseeviinit. Nappaa matkaasi hersyvä, runsaan raparperiarominen ja terhakkaan hapokas uusiseelantilainen rosee. Veden kielelle nostava rosee on loistava pari vapun aromikkaille salaateille – me paritimme sen meksikolaiselle vegekulholle.
Meksikolainen vegekulho
4 annosta, valmistusaika 25 min
Ainekset:
marinoitua papusalaattia
paahdettua maissia
chilimajoneesia
2 avokadoa
kourallinen tuoretta korianteria
2 limettiä lohkoina
kaksi kourallista nachoja
Marinoitu papusalaatti:
300 g kypsiä papuja (keitetty tai tölkistä)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 rkl korianteria hienonnettuna
½ limetin mehu
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
Paahdettu maissi:
4 esikeitettyä maissia
tilkka oliiviöljyä
ripaus savupaprikaa
Chilimajoneesi:
2 dl majoneesia (tai vegeneesiä)
1 rkl säilöttyä chiliä adobo-kastikkeessa hienonnettuna
Valmistusohje:
1. Tee papusalaatti. Valuta pavut ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon salaatin muut ainekset ja anna maustua hetki.
2. Paahda maissit. Sipaise maissitähkät öljyllä ja paahda niitä kuumalla paistinpannulla tai grillissä niin, että ne saavat pintaan väriä.
3. Irrottele maissinjyvät veitsellä, laita ne kulhoon ja sekoita joukkoon ripaus savupaprikaa.
4. Tee chilimajoneesi. Sekoita ainekset kulhossa ja anna maustua hetki.
5. Kokoa annokset. Jaa papusalaatti annoskulhoihin. Lisää maissi.
6. Puolita avokadot ja poista kivet. Viipaloi puolikkaiden hedelmäliha ja lisää kulhoihin.
7. Asettele kulhoihin myös tuoretta korianteria, limettilohkot ja nachot. Viimeistele chilimajoneesilla.