viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Sauvignon blanc, kevätsipulipiirakka ja paistetut parsat

14 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Rheinhessen

Kevään ensimmäiset parsat ovat saapuneet kauppojen hyllyille, ja sesonkikasvis huutaa vierelleen raikasta sauvignon blancia. Hersyvä ja tyylikkään rehevä valkoviini ja kevätsipulipiirakka paistettujen parsojen kera on täydellinen parivaljakko pääsiäisen herkutteluun.

Kevätsipulipiirakka ja paistetut parsat

Kevätsipulipiirakka ja paistetut parsat

Ainekset:

Pohja:
150 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl auringonkukan- ja/tai kurpitsansiemeniä
2 rkl jääkylmää vettä

Täyte:
3 (150 g) makeaa sipulia
2 (200 g) nippua kevätsipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
250 g mascarponea
1 kananmuna
1 rkl Dijon-sinappia (karkeaa)
150 g Gruyère-juustoa raastettuna

Pinnalle:
1 nippu (500 g) vihreää parsaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:
1. Mittaa kulhoon voi ja jauhot. Nypi ne murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon siemenet ja kylmä vesi. Puristele tasaiseksi massaksi ja muotoile palloksi.
2. Nosta taikinapallo pyöreään, leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (halkaisija 23 cm). Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Kuori ja viipaloi makeat sipulit ja hienonna puolet kevätsipuleista. Kuumenna oliiviöljy ja voi paistinpannulla. Paista makeat sipulit miedolla lämmöllä pehmeiksi ja kullanruskeiksi. Lisää pannulle loppuvaiheessa kevätsipulisilppu ja timjami, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Levitä sipuliseos piirakkapohjan päälle.
4. Asettele sipuliseoksen päälle toinen nippu kevätsipulin varsia kauniisti spiraaliksi. Säästä muutama varsi viimeistelyyn.
5. Sekoita mascarponen joukkoon kananmuna, sinappi ja juustoraaste. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Levitä juustotäyte piirakan pinnalle.
6. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
7. Huuhtele ja kuivaa parsat. Poista puiseva osa parsojen tyvestä ja paloittele parsat (noin 1 cm). Hienonna viimeistelyyn tarkoitetut kevätsipulinvarret.
8. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista parsapaloja minuutti tai pari. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita lopuksi joukkoon kevätsipulit. Lusikoi parsaseos jäähtyneen piiraan päälle.

Edellisen viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden samppanja ja toast skagen

Taittinger Nocturne Champagne Sec

Samppanja Champagne
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä