Viinilehden Vuoden samppanja on täydellinen kumppani klassiselle toast skagenille. Puolikuivan samppanjan hapokas ja hennon paahteinen makumaailma ja toast skagenin täyteläisyys täydentävät toisiaan. Viikonloppuun ripauksen lisäluksusta tuo skagenia koristava mäti.
Toast skagen
Ainekset:
500 g katkarapuja (jumbo)
2 dl majoneesia
1 rkl Dijon-sinappia
1/2 sitruunan mehu
tilliä hienonnettuna
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
4 viipaletta paahtoleipää
4 rkl kirkastettua voita
Koristeluun:
100 g muikun tai siian mätiä
tilliä
mustapippuria
Valmistusohje:
1. Kuori katkaravut.
2. Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunamehu, tilli ja katkaravut. Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.
3. Leikkaa paahtoleivistä kantit pois ja paahda kullankeltaisiksi paistinpannulla kirkastetussa voissa.
4. Kokoa leipien päälle rapumassaa ja lusikallinen mätiä. Koristele tillillä ja rouhi pintaan ripaus mustapippuria.