Uudenvuoden tarjoiluissa sormisyötävät ovat pop. Valitse hyllystä hersyvän hedelmäinen riesling ja valmista sen kumppaniksi kaprismajoneesilla ja sardelleilla täytettyjä endiivin lehtiä. Suolaisten endiivien ja puolimakean, hapokkaan valkoviinin yhdistelmä nostaa veden kielelle. Ahh, mitä herkkua!
Endiivit kaprismajoneesilla ja sardelleilla
6 annosta, 25 min
Ainekset:
3 rkl kapriksia
1 rkl hienonnettua sipulia
2 dl majoneesia
3 viipaletta kuivaa leipää
oliiviöljyä
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 endiiviä
1 prk sardellifileitä
2 rkl paahdettuja hasselpähkinöitä
Valmistusohje:
1. Hienonna kaprikset ja sekoita sipulin kanssa majoneesiin. Laita majoneesi kylmään.
2. Murusta leipä kulhoon. Lisää oliiviöljyä, yrtit ja valkosipulinkynsi, sekoita.
3. Levitä leivänmurut uunipellille ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes murut ovat rapeutuneet.
4. Levitä hasselpähkinät uunipellille ja paahda 160-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
5. Leikkaa endiiveistä kanta ja heitä pois uloimmat lehdet, jos ne ovat kovin kolhiintuneita. Irrota sisälehdet varovasti ja pese. Rouhi hasselpähkinät karkeasti.
6. Juuri ennen tarjoilua sivele endiivinlehdille 1 tl kaprismajoneesia ja ripottele päälle leivänmuruja. Asettele kullekin lehdelle yksi sardellifile ja muutama hasselpähkinämuru. Isoimmat sardellifileet voi leikata kahteen osaan.