Omenaisen raikas ja eloisan sitruksinen Moselin riesling ilahduttaa helmikuussa. Tyylikkään mineraalinen valkoviini maistuu erinomaiselta talvisen porkkanakeiton kanssa. Kruunaa soppa rapeilla vuohenjuustokuutioilla.
Alkon tuotesivu
Porkkanakeitto ja rapeat vuohenjuustokuutiot
4 annosta, 40 minuuttia
Ainekset:
600 g porkkanoita
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
2 rkl voita
6 dl vettä
1 1/2 kana- tai kasvisliemikuutiota
suolaa
valkopippuria
rakuunaa (kuivattua tai tuoretta)
2 dl kermamaitoa
25 g voita
Juustokuutiot:
100 g vuohenjuustoa, kovaa
1 muna
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl korppujauhoja
rypsiöljyä
Valmistusohje:
1. Kuori porkkanat ja sipulit. Paloittele porkkanat, hienonna sipulit.
2. Kuullota kasviksia kattilassa voissa pari minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot ja keitä porkkanat pehmeiksi.
3. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Jos haluat aivan sileää keittoa, painele siivilän läpi.
4. Kuumenna porkkanakeitto ja mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla. Lisää kermamaito ja voinokareet. Pyöräytä keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella juuri ennen tarjoamista.
5. Leikkaa vuohenjuusto parin sentin paloiksi. Laita muna, vehnä- ja korppujauhot kukin omiin kulhoihin. Mittaa pienelle pannulle öljyä noin sentin kerros.
6. Kääntele juustokuutiot ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
7. Paista juustopalat kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi ja rapeaksi pannulla. Tarjoa porkkanakeiton kanssa.
Vinkki: Rapeat vuohenjuustokuutiot ovat suolaisia sattumia pehmeänmakeassa porkkanakeitossa. Voit tehdä keiton valmiiksi etukäteen ja paistaa juuston juuri ennen tarjoilua.