viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Uusiseelantilainen pinot gris ja kanakebab tsatsikilla

32 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Kesän grillailuja voi jatkaa pitkälle syksyyn. Lado grilliin kanavartaita, ja korkkaa ruoan kylkeen herkullinen uusiseelantilainen pinot gris. Kypsän hedelmäinen ja eksoottinen valkoviini nousi alkuvuodesta Viinilehden Vuoden valkoviini -kilpailun pronssisijalle. Nektariinin, hunajan ja karvasmantelinkin aromeita pursuava viini on loistava pari mehevälle kanakebabille.

Alkon tuotesivu

Kanakebab ja tsatsiki

Kanakebab

Ainekset:
400 g maustamatonta broilerinrintaa
2 rkl harissatahnaa
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
mustapippuria
¼ sitruuna
1 vihreä paprika
2 punasipulia
½ dl oliiviöljyä

Tsatsiki:
½ pieni kurkku
½ tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
3 dl turkkilaista jogurttia
1 tl hunajaa
¼ sitruunan mehu ja kuori

Lisäksi:
fetajuustoa
lehtipersiljaa
metallisia grillitikkuja

Valmistusohje:
1. Leikkaa broilerin rinnat isohkoiksi paloiksi ja laita ne kulhoon.
2. Lisää joukkoon harissatahna, hunaja, suola ja mustapippuri. Pese sitruuna huolellisesti kuuman veden alla ja raasta sen kuoresta neljännes kulhoon. Sekoita huolellisesti ja anna kanojen martinoitua noin tunti kylmässä.
3. Kuori punasipuli ja leikkaa siitä isohkoja paloja, jotka sopivat vartaaseen. Poista paprikasta siemenkota ja leikkaa myös siitä isohkoa palaa vartaaseen.
4. Kun vartaan ainekset on valmisteltu, tee tsatsiki. Raasta kurkku raastimen karkealla terällä. Laita raaste siivilään, mausta suolalla. Anna raasteen itkettyä suolan vaikutuksessa noin 5 minuuttia.
5. Mausta jogurtti suolalla ja hunajalla. Raasta sekaan kuoritut valkosipulinkynnet. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu. Purista kurkkuraasteesta ylimääräinen neste ja lisää jogurttiin.
6. Pujota kebabin ainekset grillitikkuihin. Aloita broilerista, seuraavaksi punasipuli, sitten broileri ja sen jälkeen paprika. Toista tämä kaikille vartaille niin, että vartaassa on hieman enemmän broileria kuin kasviksia.
7. Sivele vartaiden pintaan ennen grillausta hieman rypsiöljyä ja grillaa vartaita 6–8 minuuttia grillissä keskilämmöllä niin, että vartaat saavat väriä ja kypsyvät.
8. Murustele valmiiden vartaiden päälle feetajuustoa ja koristele lehtipersiljalla. Tarjoile kanakebabit tsatsikin kanssa.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä