Viikon viinivinkki

Rehevä sauvignon blanc ja lohitartar inkiväärimajoneesilla

10 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Matkattaisiko Aasiaan? Rehevä ja vihertävä uusiseelantilainen valkoviini ja sydänsalaatin lehdellä tarjoiltava lohitartar on raikas ja rapea yhdistelmä. Sauvignon blancin reilu hapokkuus ja sitruksisuus saavat herkullisen vastapainon inkiväärimajoneesista, samalla kuin viinin herukkaisuus kulkee tyylikkäästi käsi kädessä mausteisen shisolehden kanssa. 

Alkon tuotesivu

Lohitartar salaatinlehdellä & inkiväärimajoneesia

Lohitartar ja inkiväärimajoneesi

4 annosta, 30 min

Ainekset:

Lohitartar:
500 g lohifileetä
1 rkl seesaminsiemeniä
2 limeä
suolaa
muutama oksa korianterinlehtiä
2 kpl sydänsalaattia
shisolehtiä

Inkiväärimajoneesi:
pieni pala inkivääriä
2 keltuaista
1 rkl sinappia
1 sitruunan mehu
5 dl rypsiöljyä
suolaa ja pippuria

Valmistusohje:

Lohitartar:

1. Poista lohesta nahka, ruodot ja ruskeat osat
2. Paahda seesaminsiemeniä pannulla
3. Raasta limetin kuoret. Leikkaa lohi pieneksi kuutioksi. Mausta limekuoriraasteella ja suolalla.
4. Lisää sekaan jäähtyneet seesaminsiemenet.
5. Tarkista maku. Tarjoile lohitartar sydänsalaatinlehdeltä inkiväärimajoneesin ja hienonnetun shisolehden kanssa.

Inkiväärimajoneesi:

1. Kuori ja raasta inkivääri. Purista raasteesta mehu kulhoon.
2. Lisää keltuaiset, sinappi ja sitruunanmehu. Sekoita öljy vispilällä joukkoon.
3. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit lisätä sitruunanmehua tuomaan lisää raikkautta ja happoa.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.