Viikon viinivinkki

Italialainen Albarossa-punaviini ja uunissa valmistuvat lihapullat

1 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Italia

Vähemmän tunnetusta Albarossa-lajikkeesta valmistettu, tummaa kirsikkaa, karpaloa, yrttisyyttä ja nahkaisuutta huokuva punaviini on täydellinen alkuvuoden viini. Italialainen tumma-arominen ja ryhdikäs punaviini saa arvoisensa kumppanin talvisen lämmittävistä lihapullista, jotka valmistuvat näppärästi uunissa.

Alkon tuotesivu

Lihapullat uunissa

Lihapullat uunissa

4 annosta, valmistusaika 45 min + 20 min kypsennykseen
munaton

Ainekset:
3/4 dl pankojauhoja
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
2 valkosipulinkynttä
500 g nauta-sikajauhelihaa
1 d oreganoa hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl raastettua parmesaania

Paistamiseen:
2-3 rkl voi-öljyseosta

Tomaattikastike:
400 g tomaattimurskaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria myllystä

Valmistusohje:
1. Mittaa pankojauhot ja kerma kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 5 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kypsennä se halutessasi pannulla öljytilkassa.
3. Laita valkosipuli, jauheliha, yrtit, suola, pippuri ja juusto kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele tasakokoisia lihapullia.
4. Paista pulliin kaunis väri paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Laita pullat uunivuokaan.
5. Valmista kastike. Sekoita tomaattimurskaan öljy ja mausteet. Kaada pastakastike vuokaan lihapullien päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Paistoaika riippuu pullien koosta. Kääntele pullia muutaman kerran paistamisen aikana.
7. Viimeistele basilikalla ja parmesaaniraasteella. Tarjoa keitetyn pastan kanssa. Kokeile myös artisokka-pinaattisalaattia uunilihapullien kanssa.

Vinkki: Oikaise ja käytä kastikkeeksi kaupan valmista tomaattipastakastiketta.

Edellisen viikon viinivinkki

Aussiriesling ja chileläinen ceviche

Plan B Riesling 2020

Valkoviini Australia
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Lue lisää