Viikon viinivinkki

Aussiriesling ja chileläinen ceviche

52 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Vastaanota uusi vuosi aromikkaalla ja mineraalisen raikkaalla rieslingillä ja suussa sulavalla cevichellä! Kukkaisuutta, sekä persikan ja omenan aromeita huokuvan viinin lievä makeus mahdollistaa herkullisen yhdistelmän chilistä potkua saavan cevichen kanssa. Kahden maanosan yhdistelmä toimii täydellisesti uudenvuodenaaton illanistujaisissa.

Alkon tuotesivu

Ceviche-tortillat

Ceviche-tortillat

Ainekset:
300–400 g vaaleaa kalaa fileenä (esim. kuha)
1 punasipuli
1 chili (mieto)
3–4 limettiä
1/2 tl suolaa
1 ruukku korianteria

Lisäksi:
tortillalettuja

Valmistusohje:
1. Poista kalafileistä tarvittaessa nahka ja ruodot. Leikkaa kalat sormenpään kokoisiksi paloiksi. Siirrä laakealle, isolle lautaselle, jossa on hieman reunoja.
2. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa sipulista ohuita puolirenkaita. Laita kalojen kanssa lautaselle.
3. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siemenet. Leikkaa chili pieniksi paloiksi. Voit myös jättää chilin kokonaan pois tai käyttää vain osan. Lisää chili kalojen sekaan.
4. Purista limeteistä mehut suoraan lautaselle kalojen ja kasvisten päälle. Mausta ceviche suolalla. Sekoita.
5. Ripottele pinnalle runsaasti korianteria ja tarjoa ceviche tortilla-lettujen kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.