viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Jean-Baptiste Adamin kuplia ja kampasimpukka-lohitartar-täytteisiä blinejä

3 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Kuohuviini Alsace

Alkutalven blinikausi ilahduttaa erilaisilla letuilla, täytteillä ja kuohuviineillä. Chardonnay-, Pinot Blanc- ja Pinot Noir -lajikkeista valmistetun Alsacen alueen kuohuviinin vivahteikas, kypsän hedelmäinen, persikkainen, omenainen ja hennon pähkinäinenkin aromimaailma täydentyy mineraalisuudella, kukkaisuudella ja sitruksisillakin sävyillä. Hienovaraisten kuplien ryhdittämä maku ilahduttaa kampasimpukka-lohitartar blinien kera.

Alkon tuotesivu >>

Blinit ja kampasimpukka-lohitartar

Blinit

Ainekset:
Taikinajuuri (800 g):
5 dl täysmaitoa
1/2 ps kuivahiivaa
1 1/2 rkl suolaa
1 1/2 rkl sokeria
6 dl tattarijauhoja

Taikina:
800 g taikinajuurta
1 muna
5 dl olutta
4 dl vehnäjauhoja
3 valkuaista (vatkattu pehmeäksi vaahdoksi)

Paistamiseen:
150 g kirkastettua voita

Kampasimpukka-lohitartar:
100 g kampasimpukoita
100 g lohifileetä (nahaton)
ripaus suolaa ja sokeria
2 rkl punasipulia (hienonnettuna)
1 tl ruohosipulia (hienonnettuna)
1 tl kapriksia (pieniä)
1/2 sitruunan mehu
1/2 rkl öljyä
1/2 tl Dijon-sinappia

Valmistusohje:
1. Sekoita kaikki taikinajuuren ainekset keskenään.
2. Anna juuren käydä vuorokausi lämpimässä paikassa, leivinliinalla peitettynä.
3. Sekoita juureen kananmuna, olut ja vehnäjauhot.
4. Nostele sen jälkeen sekaan vaahdotetut valkuaiset.
5. Paista blinit rapeiksi valurautapannussa, runsaassa kirkastetussa voissa.
6. Valmista kampasimpukka-lohitartar. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Poista kampasimpukoista sitkeä jänne. Leikkaa myös kampasimpukanliha pieniksi kuutioiksi tai viipaleiksi.
7. Yhdistä lohi ja kampasimpukka. Mausta kevyesti suolalla ja ripauksella sokeria. Säilytä jääkaapissa kelmulla suojattuna.
8. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Tee lopuista raaka-aineista maustekastike, johon lisäät hienonnetut sipulit.
9. Mausta lohi-kampasimpukkaseosta 5-10 minuuttia ennen tarjoilua maustekastikkeella.

 

Edellisen viikon viinivinkki

Lämminhenkinen aussipunkku ja taikinoitu lihapata

Nugan Alfredo Second Pass Shiraz 2018

Punaviini Australia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä