Alkutalven blinikausi ilahduttaa erilaisilla letuilla, täytteillä ja kuohuviineillä. Chardonnay-, Pinot Blanc- ja Pinot Noir -lajikkeista valmistetun Alsacen alueen kuohuviinin vivahteikas, kypsän hedelmäinen, persikkainen, omenainen ja hennon pähkinäinenkin aromimaailma täydentyy mineraalisuudella, kukkaisuudella ja sitruksisillakin sävyillä. Hienovaraisten kuplien ryhdittämä maku ilahduttaa kampasimpukka-lohitartar blinien kera.
Alkon tuotesivu >>
Blinit ja kampasimpukka-lohitartar
Ainekset:
Taikinajuuri (800 g):
5 dl täysmaitoa
1/2 ps kuivahiivaa
1 1/2 rkl suolaa
1 1/2 rkl sokeria
6 dl tattarijauhoja
Taikina:
800 g taikinajuurta
1 muna
5 dl olutta
4 dl vehnäjauhoja
3 valkuaista (vatkattu pehmeäksi vaahdoksi)
Paistamiseen:
150 g kirkastettua voita
Kampasimpukka-lohitartar:
100 g kampasimpukoita
100 g lohifileetä (nahaton)
ripaus suolaa ja sokeria
2 rkl punasipulia (hienonnettuna)
1 tl ruohosipulia (hienonnettuna)
1 tl kapriksia (pieniä)
1/2 sitruunan mehu
1/2 rkl öljyä
1/2 tl Dijon-sinappia
Valmistusohje:
1. Sekoita kaikki taikinajuuren ainekset keskenään.
2. Anna juuren käydä vuorokausi lämpimässä paikassa, leivinliinalla peitettynä.
3. Sekoita juureen kananmuna, olut ja vehnäjauhot.
4. Nostele sen jälkeen sekaan vaahdotetut valkuaiset.
5. Paista blinit rapeiksi valurautapannussa, runsaassa kirkastetussa voissa.
6. Valmista kampasimpukka-lohitartar. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Poista kampasimpukoista sitkeä jänne. Leikkaa myös kampasimpukanliha pieniksi kuutioiksi tai viipaleiksi.
7. Yhdistä lohi ja kampasimpukka. Mausta kevyesti suolalla ja ripauksella sokeria. Säilytä jääkaapissa kelmulla suojattuna.
8. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Tee lopuista raaka-aineista maustekastike, johon lisäät hienonnetut sipulit.
9. Mausta lohi-kampasimpukkaseosta 5-10 minuuttia ennen tarjoilua maustekastikkeella.