Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden punaviini rustiikkiselle pannupihville

47 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Vastavalittu Viinilehden Vuoden punaviini 2020 on aromeiltaan erittäin monivivahteinen ja tyylikkään harmonisesti kehittynyt. Viinin kuivattujen hedelmien, makeiden mausteiden, paahteisuuden ja nahkaisuuden vivahteet istuvat herkullisesti pannupihvin rehelliseen aromimaailmaan. Espanjalaisen eloisa hapokkuus ja pehmeät tanniinit ryhdittävät maukkaasti rustiikkisen yhdistelmän suunmyötäistä kokonaisuutta.

Alkon tuotesivu >>

Karitsapannupihvi

Viinilehden Vuoden punaviini ja karitsanpannupihvi

Ainekset:

4 annosta
gluteeniton
*
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl voita
2 munaa
1 dl vettä
600 g karitsanjauhelihaa
1 rkl timjamia hienonnettuna
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
100 g vuohengryere-juustoa

Valmistusohje:

1. Käristä sipulit ja valkosipulit tummaksi voissa.
2. Sekoita munat ja vesi keskenään ja lisää seos karitsanjauhelihan sekaan.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään pois lukien juusto.
4. Paista koepala ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Paista pihvit pannulla lähes kypsiksi.
6. Raasta lopuksi juusto pihvien pintaan.

Vinkki: Tarjoa omena-juurespyttipannun ja calvadoskastikkeen kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.