Viikon viinivinkki

Monivivahteinen malbec ja karitsan paahtopaisti

37 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Argentiina

Erittäin avoin ja monivivahteinen tuoksu tarjoaa kattauksen kuivattuja hedelmiä, makeita mausteita, yrttejä – jopa nahkaisuutta. Kypsän kirsikkainen ja paahteinenkin maku mehevyydessään sopii mainiosti aromikkaan karitsanlihan seuraan. Lisukkeeksi valmistuu kypsän hedelmäistä viiniä mukavasti esille tuomaa munakoiso-caponataa.

Alkon tuotesivu

Karitsan paahtopaisti ja Munakoiso-caponata

Ainekset

4 karitsan paahtopaistia
grillausöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa

Munakoiso-caponata:

1 kpl munakoiso
1 kpl punasipuli
1 kpl iso tomaatti
10–15 kpl mustaa kivetöntä oliivia
tuoretta basilikaa
valkosipulia
oliiviöljyä
1 rkl kapriksia
2 rkl balsami-etikkaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Pilko munakoiso noin 1 cm kuutioiksi. Laita kuutiot talouspaperin päälle ja ripottele niiden pinnalle suolaa.
2. Anna vetäytyä kymmenkunta minuuttia ja kuivaa kuutiot.
3. Leikkaa sipuli ja tomaatti sormenpään kokoisiksi paloiksi, viipaloi oliivit, sekä hienonna basilika ja valkosipuli.
4. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lisää oliiviöljyä. Sekoita.
5. Kumoa ainekset kuumalle paistinpannulle tai grilliparilalle. Paahda hetki ja ripottele päälle balsami-etikka ja mausteet.
6. Sivele karitsanpaistit grilliöljyssä ja grillaa nopeasti molemmin puolin suoralla lämmöllä niin, että liha jää sisältä punertavaksi (55 °C).
7. Tarjoa Caponatan kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Italialainen Aglianico ja metsästäjänleipä

Vigneti del Vulture Pipoli Aglianico 2018

Punaviini Italia
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Lue lisää