Viikon viinivinkki

Banyulsin herkkua ja juustoista mustikkapiirakkaa

35 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Muu väkevä viini Ranska

Hillottua mustaherukkaa, mustikkaa, sekä kuivattuja hedelmiä, kuten viikunaa ja taatelia tarjoilevan viinin makeus sointuu erinomaisesti piirakan mustikkaisiin ja sinihomejuuston tuomiin suolaisiin vivahteisiin. Viinin paahteisen makea mausteisuus viimeistelee maukkaan yhdistelmän piirakan kanssa.

Alkon tuotesivu

Mustikka-homejuustopiirakka

Mustikkapiirakka

Ainekset

1 pkt (400 g) rukiista piirakkataikinaa (esim. Pirkka, pakaste)
1 prk (200 g) ranskankermaa
2 rkl sokeria
4–5 dl mustikoita
125 g sinihomejuustoa (esim. Aura Gold)
1–2 rkl juoksevaa hunajaa
pekaanipähkinöitä
tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Sulata taikina ja kauli se leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Käännä piirakkapohjaan kaksinkertaiset reunat ja nipistä ne kiinni.
2. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
3. Mausta ranskankerma sokerilla. Levitä seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää päälle tuoreet mustikat ja murennettu sinihomejuusto. Kypsennä edelleen uunissa noin 15 minuuttia.
4. Valuta valmiin piirakan päälle hunajaa. Viimeistele pähkinöillä ja timjaminlehdillä. Tarjoa mustikkapiirakka haaleana.

Edellisen viikon viinivinkki

Rheingaun rieslingiä ja aromikasta kuhaa

Balthasar Ress ’Von Unserm’ Rheingau Riesling Trocken 2018

Valkoviini Rheingau
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Lue lisää