Intensiivinen jälkiruokaviini suklaiselle tryffelikakulle

Viinivinkki 49/2017

Chapoutier Banyuls Rimage 2014

Chapoutier Banyuls Rimage 2014

333956, Alkon tuotesivu

Muu väkevä viini / AC Banyuls / Ranska
M. Chapoutier
Grenache
18,98 € (0,5 l)

Tiivishenkinen, kuivattuja hedelmiä, taatelia, viikunaa ja paahteisen mausteisia, myös kirsikka- ja mustikkahilloa aromeiltaan muistuttava, makea viini suklaisten jälkiruokien seuraan.

Arvio: Kypsä, hillomaisen makea tuoksu tuo mieleen kuivatut hedelmät, kuten taatelin ja viikunan. Viiniä sävyttävät myös paahteiset, makean mausteiset vivahteet. Makea ja runsas maku toistaa tuoksun aromit. Siinä on myös muun muassa kirsikkahilloa, makeaa mustikkaa ja orastavaa nahkaistakin vivahdetta. Maun makeutta tukee reipas hapokkuus ja viini onkin miellyttävästi tasapainossa. Kokonaisuus kantaa tiiviseen, hieman kahviin ja tummaan suklaaseekin vivahtavaan jälkimakuun.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini suklaisten jälkiruokien seuraan.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Viinin kuivattujen hedelmien ja tumman suklaan aromien seuraan valmistuu yksinkertainen, mutta erittäin herkullinen kakku Antti Vahteran reseptin tapaan

Ainekset

Pohja

120 g voita
100 g tomusokeria
120 g tummaa suklaata
5 munaa
100 g sokeria
120 g vehnäjauhoja

Suklaavaahto

30 g sokeria
180 g tummaa suklaata
50 g kermaa
3 munankeltuaista
3 dl kermaa

Valmistusohje

Pohja

Vatkaa voi, tomusokeri ja sulatettu suklaa vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto varovasti suklaavaahdon joukkoon. Siivilöi sekaan jauhot. Paista voidellussa kakkuvuoassa 180-asteisessa uunissa 60 minuuttia.

Suklaavaahto

Lämmitä kerma ja sokeri. Nosta kattila liedeltä ja lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi ja lisää suklaamassaan. Lisää jäähtyneeseen seokseen kermavaahto.

Jaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta yksi osa kevyesti esimerkiksi kirsikkaliköörillä. Muut osat voit pakastaa seuraavaa käyttöä varten.

Levitä suklaakuorrutus kakun päälle. Käytä apuna irtopohjavuokaa, jotta saat reunoista ja pinnasta mahdollisimman tasaisen. Jäähdytä noin 8-10 min. jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele suklaalastuilla.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä