viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Entrecôtea grillistä ja ripassoa pullosta

24 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Veneto

Arvio

Corvina Veronese – ja Rondinella-lajikkeista valmistetun, aromikkaan punaviinin tuoksu on paahteinen, leveä, tuhti, tummasävytteinen ja kypsän marjainen. Siitä voi erottaa myös kuivattujen hedelmien aromeja. Myös maku on tuhti ja jämäkkä, seuraten aromeiltaan tuoksua. Reilun hedelmäisyytensä ansiosta viini on kuitenkin helposti lähestyttävissä ja monikäyttöinen erilaisten ruokien kera. Mehevyydessään ripasso on täydellinen pari vaikkapa juhannuksena grillissä tirisevälle entrecôte-pihville.

Alkon tuotesivu

Grillattu entrecôte, uudensadon kaali ja vihreä tomaatti-sardellikastike

entrecôte

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
30 min + 30 min lihojen lämpenemiseen
*
4 (á 200 g) naudan entrecôte -pihviä
suolaa
mustapippuria
*
8 isoa kaalinlehteä (uudensadon kaali)
1 punasikuri (radicchio rosso)
1 dl granaattiomenavinegrettiä
*
Tomaatti-sardellikastike:
2 isoa vihreää tomaattia
20 g sardellia
2 dl (30 g) tuoretta korianteria
1/2 tl juustokuminaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
*
Koristeluun:
kirveliä ja lehtipersiljaa
aurinkokuivattuja tomaatteja tai kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

1. Valmista sardellikastike. Pilko tomaatit neljään osaan. Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja soseuta kastike sileäksi. Anna kastikkeen maustua.
2. Laita kaalinlehdet ja neljään osaan leikattu punasikuri kulhoon ja mausta granaattiomenavinegretillä.
3. Ota pihvit jääkaapista lämpenemään huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillausta. Mausta suolalla ja pippurilla hyvin juuri ennen grillausta.
4. Paista pihvejä kuumassa hiilloksessa muutama minuutti per puoli, jonka jälkeen kypsyyden pitäisi olla medium. Jätä pihvit vetäytymään lämpimään paikkaan (45-55 astetta) noin viideksi minuutiksi.
5. Pihvien vetäytyessä grillaa kaalit ja punasikuri. Anna kasvisten paistua niin, että ne saavat kunnolla väriä, mutta jäävät vielä rapsakoiksi. Mausta suolalla.
6. Tarjoa kasvikset ja pihvit, viimeistele annos yrteillä, tomaateilla ja tomaatti-sardellikastikkeella. Kaada ripasso lasiin ja nauti.

Edellisen viikon viinivinkki

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä