viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Fenkolisosekeittoa maustemurulla ja päärynäisiä kuplia Italiasta

11 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Kuohuviini Veneto

Arvio

Kypsän hedelmäisiä, päärynään, keltaiseen omenaan, persikkaan ja sitruksiin viittaavia aromeja tarjoileva prosecco nostaa veden kielelle. Viinin hedelmäiset vivahteet sopivat herkullisesti samettisen keiton aromimaailmaan ja pikkuruisen tyylikkäät kuplat ryhdittävät miellyttävästi keiton ja viinin yhdistelmän suutuntumaa.

Alkon tuotesivu

Fenkolisosekeitto maustemurulla

Samettinen fenkolisosekeitto mausteisella murulla

Ainekset

4 annosta

munaton

40 min

*

3 fenkolia
½ purjo (vaalea osa)
600 g rosamunda-perunaa
50 g voita
1 dl kuivaa sherryä
1 l vettä
2 dl kuohukermaa
suolaa

*

Maustemuru:
100 g serranon kinkkua (ilmakuivattua kinkkua)
1 viipale setsuurileipää tai pääsiäislimppua
50 g saksanpähkinöitä
2 tl fenkolinsiemeniä
1 tl sormisuolaa
*
Lisäksi:
Tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1.Suikaloi fenkoli ja purjo. Kuori ja lohko perunat.
2. Kuullota fenkolit ja purjo paksupohjaisessa kattilassa voin kanssa pehmeiksi. Älä ruskista.
3. Kun kasvikset ovat pehmenneet, nosta lämpöä. Lisää sherry kattilaan, kun kasvikset alkavat ruskistua ja paahtua. Kiehauta ja keitä noin 2 minuuttia.
4. Lisää vesi ja perunapalat. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
5. Valmista maustemuru keiton kiehuessa ja kypsyessä. Irrota kinkkuviipaleet toisistaan ja levitä leivinpaperille yhteen kerrokseen. Paahda 200-asteisen uunin yläosassa, kunnes kinkkuviipaleet ovat rapeita, noin 3 minuuttia.
6. Nosta kinkut lautaselle jäähtymään. Murusta leipäpala uunipellille (käytä samaa leivinpaperia kuin kinkuille), levitä pelille omaan kohtaansa pähkinät ja fenkolinsiemenet.
7. Paahda uunissa, kunnes leipä on rapeaa, noin 5 minuuttia. Ota pähkinät jo muutaman minuutin päästä pois uunista, ne ovat valmiita heti, kun saavat väriä. Kumoa leipämurut, pähkinät ja fenkolinsiemenet lautaselle jäähtymään.
8. Rouhi kinkku, pähkinät, leipämurut ja fenkolinsiemenet leikkuulaudalla karkeaksi muruksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon sormisuola.
9. Kaada keitto tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi, (tai käytä sauvasekoitinta). Lisää koneen käydessä kerma sekä tarvittaessa vettä, jotta saat sopivan paksuista keittoa. Mausta keitto suolalla.
10. Tarjoa keitto maustemurulla ja yrteillä koristeltuna.

Vinkki: Jos haluat valmistaa fenkolisosekeitosta kasvisversion, jätä maustemurusta ilmakuivattukinkku pois. Lisää hieman muiden ainesten määrää sekä suolaa.

Edellisen viikon viinivinkki

Portugalilaista lihapataa ja Pinha Ribeiro Santo Reservaa

Pinha Ribeiro Santo Reserva 2016

Punaviini Portugali
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä