Punajuuri-sinihomejuustopiiras

Resepti
Punajuuri-sinihomejuustopiiras

Mausta tinkimättä. Valmistaikina pelastaa, kun stressi iskee. Punajuurista ja sinihomejuustosta syntyy herkullinen piiras, joka maistuu viinilasillisen kanssa.

Ainekset

1 piiras, 6–8 annosta
munaton, kasvis
10 min + 25 min paistamiseen
*
1 pkt ruis-perunataikinaa, pakaste (esim.Sunnuntai)
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 ps (150 g) sinihomejuustomurua (Aura)
4–5 punajuurta keitettynä
*
Koristeluun:
1 rkl balsamicoa
1 tl dijonsinappia
1/2 ruukkua basilikaa
6–8 saksanpähkinää

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 220-asteiseksi.
2. Kauli sulanut taikina leivinpaperin päällä ohuemmaksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan.
3. Sekoita ranskankerma ja noin puolet sinihomejuustomurusta. Leikkaa keitetyt punajuuret viipaleiksi.
4. Levitä ranskankermaseosta taikinalle. Levitä päälle punajuuriviipaleet ja loput rankankermasta. Ripottele pintaan myös loput sinihomejuustosta.
5. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
6. Sekoita balsamico ja sinappi.
7. Koristele piiras basilikanlehdillä, hieman murskatuilla saksanpähkinöillä ja balsamicokastikkeella. Nauti haaleana tai huoneenlämpöisenä.

Arkiviinisuositus

Yellowglen Pink Dry

529077, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / Australia
Yellowglen Vineyards
Chardonnay, Pinot Noir, Shiraz
9,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä